Tuin info
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn de voordelen van een whirlpool?

Droom jij van een eigen whirlpool? Er zijn verschillende soorten whirlpools. Zo kun je een whirlpool bad laten installeren in de badkamer of kiezen voor een grote whirlpool voor in de tuin. Voor de hoogste kwaliteit kies jij ervoor om een whirlpool te kopen van Elite Wellness. Wij hebben 3 voordelen van de whirlpool voor je op een rij gezet.

Optimaal ontspannen van je lichaam

In jouw eigen whirlpool kom je helemaal tot rust na een dag hard werken, na het sporten of na een gezellig avondje uit met vrienden. Voor zowel je mentale als fysieke gezondheid is het belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om goed te ontspannen. De whirlpool verlicht zelfs hardnekkige spanning in jouw lichaam en heeft positieve invloed op de doorbloeding van jouw hele lichaam. Je kunt de waterstralen zelf in de gewenste hardheid instellen voor een massage van je nek, schouders en rug. De combinatie van massage en warme temperatuur verlicht tevens de belasting van de gewrichten. Als je regelmatig in de whirlpool zit, neemt het herstelvermogen van je lichaam toe. Sluit je ogen en geniet van de bubbels op jouw lichaam.

Betere bloedsomloop

Lekker badderen in de whirlpool draagt bij aan een betere bloedsomloop. Ook is het goed voor de stofwisseling. Het warme water zorgt ervoor dat de bloedvaten meer open gaan staan. Hierdoor verbetert de bloedsomloop in de huid, want het bloed kan makkelijker door de bloedvaten stromen. Dit komt niet alleen het herstel van je lichaam ten goede, maar ook de stofwisseling. Er zijn ook modellen verkrijgbaar waarmee je jouw voeten kunt laten masseren.

Goed voor de spieren

Heb je last van pijnlijke of vermoeide spieren of spierknopen? Dan voelt een bad in de whirlpool heerlijk weldadig aan. De whirlpool heeft een kalmerende en ontspannende werking op de spieren. De verbeterde doorbloeding zorgt ervoor dat de spieren de juiste hoeveelheid zuurstof ontvangen. Dit werkt onder andere goed tegen spierpijn. De water- en/of luchtgestuurde jets masseren je spieren zonder dat jij daarvoor naar de masseur hoeft. Stap voor een halfuurtje in de whirlpool en naderhand merk je dat jouw lichaam vol met hernieuwde energie zit.