Tuin info
Image default
Beauty en verzorging

Hoeveel kost een borstvergroting?

Wanneer u van plan bent om een borstvergroting te nemen, zult u vast al ondervonden hebben hoeveel keuzemogelijkheden u heeft. U kunt kiezen uit meerdere implantaten met verscheidene opvullingen, u kunt kiezen voor meerdere profielen bij deze protheses en u kunt de behandelingsmethode van de borstvergroting grotendeels zelf kiezen. Al deze keuzes hebben een prijskaartje aan zich vast zitten. Vandaar dat in dit artikel aandacht besteed zal worden aan de gemiddelde kosten. 

Prijsbepalende factoren

Onder andere de kliniek die u kiest en welke behandelingsmethode bepalen de prijs van uw borstvergroting. Voor de meeste klinieken geldt echter:

  • Borstvergrotingen met eigen vet zijn duurder dan die met protheses.
  • Ronde implantaten zijn goedkoper dan druppelvormige protheses, aangezien laatstgenoemde natuurlijker uitzien.
  • Het materiaal van het implantaat is ook prijsbepalend.
  • Het merk implantaat bepaalt de prijs.

Daarnaast betaalt u natuurlijk voor de arts en de goede naam van de kliniek. De grote bekende klinieken zijn hierdoor prijziger dan minder bekende, kleinere klinieken.

Onderzoek of u een vergoeding krijgt voor de ingreep

Let goed bij uw verzekeraar op of het vanuit uw zorgverzekering vergoed krijgt om kosten te besparen. Vanuit uw basispakket kan het vergoed worden, wanneer het een medische ingreep betreft. Deze vergoeding krijgt u bijvoorbeeld bij borstamputatie als gevolg van borstkanker. U kunt ervoor kiezen om zich aanvullend te verzekeren voor borstvergrotingen, maar slechts een aantal verzekeraar bieden dit aan. Bij uw behandelend arts van kliniek Dr. Wim Danau kunt u dit altijd navragen. Uw arts kan dit van tevoren voor u uitzoeken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

https://danau.be/