Tuin info
Image default
Zakelijke dienstverlening

Heeft u een advocaat ondernemingsrecht nodig voor uw bedrijf?

Wanneer u op zoek gaat naar een advocaat omdat u een juridische kwestie tegenkomt met uw bedrijf is de vraag wat voor advocaat u nodig heeft. Er zijn ontzettend veel verschillende specialisatiegebieden binnen de advocatuur, dus als u er nog nooit mee te maken heeft gehad kan het misschien onduidelijk zijn welke specialist u nodig heeft. Meestal heeft u als het om uw bedrijf gaat een advocaat ondernemingsrecht nodig. Maar wat omvat eigenlijk het vakgebied van een advocaat ondernemingsrecht en wat kan deze jurist betekenen voor uw bedrijf? Lees dit artikel als u juridisch advies nodig heeft ten behoeve van uw bedrijf.  

Wat kan een advocaat ondernemingsrecht betekenen voor uw bedrijf?

Een advocaat die zich heeft toegelegd op ondernemingsrecht kan uw bedrijf op meerdere manieren juridisch bijstaan. Meestal wordt een advocaat ondernemingsrecht ingeschakeld door grotere bedrijven die te maken krijgen met zaken als fusies, geschillen met aandeelhouders, mededingingsrecht en een gerechtelijke reorganisatie. Voor deze juridische zaken is meestal niet de expertise in huis, en daarom wordt vaak speciaal voor een bepaalde kwestie een jurist ingeschakeld. Bijvoorbeeld in het geval van een gerechtelijke reorganisatie kan de jurist de betreffende documenten voor je opstellen om de reorganisatie aan te vragen.   

Waarom kiest u voor ondersteuning van een advocaat ondernemingsrecht?

Het is belangrijk wanneer uw bedrijf in een juridische situatie terecht komt, dat uw belangen zo goed mogelijk worden behartigd. Een advocaat ondernemingsrecht kan u bijstaan in deze juridische kwesties wanneer u niet de expertise daarvoor in huis heeft. Door een juridisch expert in te schakelen voorkomt u dat u ergens mee akkoord gaat of iets over het hoofd ziet wat verregaande gevolgen kan hebben. Heeft u dus bijvoorbeeld hulp nodig bij een gerechtelijke reorganisatie, het opstellen van een handelscontract of het oprichten van een vennootschap, neem dan snel vrijblijvend contact op met advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven.