Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

4 misvattingen over kunstgras

Kunstgras is te duur, ziet er nep uit, of is slecht voor het milieu, allemaal misvattingen over kunstgras die gewoon niet waar zijn. Deze mythes houden je misschien tegen om kunstgras te kiezen voor je volgende project.

 

In deze blog ontkrachten we een paar van de meest voorkomende mythes rond kunstgras, zodat je zeker weet dat kunstgras de perfecte optie is voor jou.

 

1. Kunstgras is te duur

Eén perceptie van kunstgras is dat het te duur is. Echter kan een kunstgras gazon op lange termijn erg rendabel blijken, en zelfs minder kosten dan een echt gazon.

 

Een professionele installatie van een gazon varieert in prijs. Toch maak je bij kunstgras geen kosten voor onderhoud en hoef je er bijna niet meer naar om te kijken. 

 

Als je daarbij de kosten optelt van grasmaaiers, grasvoeding, meststoffen, pesticiden, slangen, waterverbruik en strimmers die nodig zijn om een echt gazon te onderhouden, dan is kunstgras veel goedkoper dan echt gras over zijn volledige levensduur, aangezien er niets van dit alles nodig is om het er goed te laten uitzien.

 

Hoewel kunstgras dus duurder is met de initiële installatiekosten, kunnen de besparingen in tijd, moeite en geld besteed aan onderhoud geld besparen op lange termijn, wat bewijst dat een kunstgras gazon kosteneffectiever kan zijn dan een echt gazon.

 

2. Kunstgras ziet er nep uit

Toen kunstgras voor het eerst werd gemaakt, zag het er misschien nep uit.

 

Kunstgras is in de loop van de tijd echter sterk verbeterd, en oppervlakken in het hogere segment, zoals die van Kunstgrasnet, zien er net zo goed uit en voelen net zo goed aan als het echte gras.

 

Dit komt omdat Kunstgrasnet de hoogste kwaliteit polymeren gebruikt om garens te produceren die zorgen voor de meest realistisch ogende producten die beschikbaar zijn.

 

Ons premium kunstgras is zelfs zo hoogwaardig ontwikkeld dat het zo natuurlijk oogt en aanvoelt dat velen het verschil tussen een echt gazon en een Kunstgrasmat niet kunnen zien.