Tuin info
Image default
Terras

Waarom zou ik een buitenhaard nemen?

Waarom zou ik een buitenhaard nemen?


Gun jezelf het warme gevoel van een buitenhaard

Om maar direct met de deur in huis te vallen, waarom zou je géén buitenhaard nemen? Het antwoord daarop blijft in de blog uit, maar je leest er wel over aanstekelijke voorbeelden om nog langer buiten te kunnen genieten.

 

Genieten met een haard

Zelf ben ik een stoker puur sang. Een huis zonder haard is voor mij geen thuis. Ik ben dan ook erg blij met al het moois dat er tegenwoordig op de markt is om ook buiten rondom het vuur te kunnen zitten. 

Niets is gezelliger dan met vrienden of familie tot ´s avonds laat van het vlammenspel te genieten onder het genot van een lekker hapje en drankje. Maar gun jezelf dat ook gewoon.

 

Genieten van de geur van hout, het geknisper, de aangename warmte en de vlammen. 

 

Echt genieten!

Met een buitenhaard geniet je nog langer van het buitengevoel. Terwijl het buiten afkoelt blijf jij lekker warm. Er zijn legio mogelijkheden en uitvoeringen om rondom het vuur te kunnen zitten. Ik som ze graag voor je op. 
Buitenhaarden kun je in drie groepen verdelen, namelijk tuinkachels, vuurkorven en vuurschalen. 

 

Knusse vastigheid 

Een tuinkachel (ookwel terrashaard) kun je in principe overal plaatsen. De rook verdwijnt eenvoudig via een lange pijp en je kunt kiezen uit een bovenaansluiting of een achteraansluiting. De keuze is echt overweldigend en de meeste kachels zijn behalve functioneel ook echte pronkstukken.

Buitenkachels hebben als voordeel dat het hout efficiënter verbrand, de wind geen invloed heeft op de richting van het vuur en je niet (onaangenaam) door rook of as wordt verrast. Je kleding ruikt dan ook nauwelijks.

 

Koken en warmte

De tuinhaarden van Kaggels hebben een dubbele functie! Als je lekker aan het genieten bent kun je ondertussen ook wat lekker bereiden op de barbecue rooster van roestvrij staal met afneembaar handvat en een vuurvaste pizzasteen. Genieten van de warmte met een lekker hapje of een pizza natuurlijk!

https://www.kaggels.nl