Tuin info
Image default
Terras

Graszoden kopen| ontdek de voordelen van graszoden

Graszoden kopen wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek, want het leggen van graszoden is een eenvoudige klus die je zelf uit kunt voeren met een direct resultaat. Bovendien is de graszoden prijs gunstig, zodat het ook een goedkope optie is.

Waarom graszoden kopen?

Zoals gezegd bereik je met het leggen van graszoden direct een schitterend resultaat, maar graszoden kennen meer voordelen. Het inzaaien van gras is een moeilijke opgave waarbij er van alles mis kan gaan. Zo kan het gras niet overal ontkiemen waardoor er kale plekken in je gazon ontstaan. Bij graszoden heb je dit probleem niet: je hebt direct een strak en goed begroeid gazon. Bovendien heb je bij graszoden minder kans op onkruid dat je gazon kan ontsieren. Tot slot zijn graszoden ook eerder beloopbaar dan wanneer je de grond hebt ingezaaid.

Graszoden prijs

De graszoden prijs is ook een goede reden om te kiezen voor graszoden. De graszoden prijs is afhankelijk van de afmeting van het gazon en het soort gras dat je kiest. Zo bestaan er graszoden die geschikt zijn als speelgazon en premium graszoden waarmee je een prachtig siergazon kunt realiseren. Wiens tuin grotendeels in de schaduw ligt, kan kiezen tussen voor een grassoort die juist goed groeit in schaduwrijke gebieden. De prijs van graszoden ligt gemiddeld op enkele euro’s per vierkante meter. Graszoden om op te spelen zijn over het algemeen goedkoper dan de premium graszoden.

Graszoden kopen: waar moet je op letten?

Graszoden lijken op het eerste oog misschien sterk op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het is belangrijk om vooral te letten op de samenstelling van de graszoden. Graszoden voor een speelgazon moeten andere grassoorten bevatten dan de graszoden voor een siergazon. Graszoden voor een speelgazon bestaan voor een groot deel uit veldbeemdgras, terwijl bij siergazons roodzwenkgras en struisgras vaak de boventoon voeren. Aangezien een speelgazon veelvuldig wordt gebruikt, moet dit gras wel tegen een stootje kunnen en daarom is veldbeemdgras een goed optie.

Graszoden kopen: overige aandachtspunten

Naast de graszoden prijs en de samenstelling van het gras, zijn er nog andere aandachtspunten bij het kiezen van de juiste graszoden. Zo kun je letten op de leeftijd van de zoden, de beste graszoden zijn minimaal een jaar oud. Daarnaast bevatten goede graszoden geen onkruid en een diversiteit aan insecten. Kies bij voorkeur ook voor een graszode die vers van het land komt, verse graszoden hechten zich makkelijker aan een nieuwe ondergrond.