Tuin info
Image default
Eten en drinken

Ontdek de rijke smaak van Belgische tomaten

Ons land heeft een grote landbouwcultuur en voorziet de wereld van heel wat producten. Denk aan maïs, aardappelen en fruit zoals appelen en peren. Maar ook op vlak van tomaten heeft België heel wat moois te bieden. Een deel van de Belgische tomaten komen van bij Stoffels tomaten uit Rijkevorsel, in de provincie Antwerpen. Als tomatenkwekerij met meer dan 20 jaar ervaring, weten ze als geen ander hoe ze de beste Belgische tomaten op ons bord kunnen toveren.

Met liefde en aandacht gekweekt

Tomaten zijn multi-inzetbaar en passen bij zowat elk gerecht. Zo is de vrucht een vaste waarde als bijgerecht wanneer er frietjes op tafel komen. Of wat dacht je van een heerlijk verse tomaat-garnaal? De vleestomaten van Stoffels tomaten lenen zich hier uitstekend toe. Zaakvoerders Paul Stoffels en Petra Veldman zijn gepassioneerd door hun product en gaan steeds op zoek naar de lekkerste soorten en de optimale kweekomstandigheden. Gesterkt door een team van experts, kweken ze verschillende soorten Belgische tomaten die stuk voor stuk gekenmerkt worden door hun eigen unieke smaak, kleur en textuur.

Duurzaamheid en optimalisatie gaan hand in hand

Stoffels tomaten uit Rijkevorsel, gelegen in de provincie Antwerpen, levert zowel aan lokale handelaars, grote warenhuizen als aan de horeca. Ze werken hiervoor op bestelling. Van zodra ze een bestelling binnen krijgen, worden de Belgische tomaten zorgvuldig uitgekozen en handmatig geplukt. Op die manier kunnen ze elke keer opnieuw kraakverse producten afleveren, die perfect rijp zijn. Het bedrijf draagt duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel, en handelt daar ook naar. Zo verwerken ze het groenafval dat vrijkomt in de tomatenteelt tot compost en zetten ze het opnieuw in bij de boomkwekerij. Deze actie past perfect in het ‘cradle to cradle’ principe, wat inhoudt dat elke grondstof die in de kweek gebruik wordt, ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Idem voor het water waarmee ze de serres verwarmen. Dit is afkomstig van gasmotoren die met het water worden gekoeld. Een win-winsituatie voor zowel het bedrijf, het milieu én uw portemonnee.

https://www.stoffels-tomaten.be/