Tuin info
Image default
Tuin decoratie

Franse deuren of een schuifpui?

Bij de bouw van een huis kunnen mensen tegenwoordig veel invloed uitoefenen op bepaalde dingen zoals een dakkapel, schuifdeuren of openslaande deuren en of ze een aanbouw willen of niet. In dit artikel gaan we in op de voordelen van traditionele (Franse) deuren en een schuifpui, want beide hebben zo hun voordelen.

 

Voordelen van een schuifpui

gemak: Ze zijn uiterst gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen, omdat het volledige gewicht van het schuifpaneel wordt ondersteund door het spoor en niet meer dan een zacht duwtje nodig heeft om te bewegen.

Ruimtebesparend: Omdat de deuren langs een parallel spoor schuiven, in plaats van een scharnier te openen of te sluiten, hebben schuifdeuren bijna geen ruimte nodig om volledig te worden geopend. Dit maakt ze een ideale optie voor huizen met kleinere ruimtes bij ingangen of huizen waar ruimte een handelswaar is.

Beveiliging: Het beveiligingsontwerp is bedoeld om te voorkomen dat de vaste en bedienbare deuren van hun rails worden getild.

Energie-efficiëntie – schuifpuien hebben vaak een goede bescherming tegen de groei va schimmel en bacteriën. Daarnaast fungeren ze ook als thermische isolator

Mocht je een uitgestrekte tuin hebben met een mooie veranda zonwering, dan zorgt een schuifdeur voor een verlening van je woonkamer. Voor het oog lijkt het dan alsof jouw woonkamer nog een stuk verder doorloopt in de tuin

Wat zijn de voordelen van een Franse deur?

De doorgang: Franse deuren kunnen natuurlijk in de volledige breedte open, waardoor je zo in en uit je huis kan lopen. Schuifdeuren kunnen helaas alleen naar links of rechts open.

Ventilatie: Omdat Franse deuren de huiseigenaar in staat stellen beide deuren volledig te openen, zorgen ze voor uitstekende ventilatie.