Tuin info
Image default
Tuin decoratie

Elektronische toegangscontrole: de voordelen

“Waarom zouden we elektronische toegangscontrole nodig hebben”, horen we u denken. Logisch, want u heeft het immers altijd zonder gedaan. Echter,traditionele mechanische sluitsystemen hebben een groot aantal zwakke punten:

  •  Sleutels kunnen worden gekopieerd zonder medeweten van de eigenaar.
  • Sleutels hebben geen controle wanneer een deur kan worden geopend.
  • Mechanische sloten kunnen geen lijst geven met wanneer de deur is geopend en door wie.
  • Wanneer een sleutel wordt verloren of gestolen of gedupliceerd zonder toestemming, kost het u de kosten van het hebben van elk slot dat door de sleutel wordt gewijzigd.
  • Ongeoorloofde duplicatie van sleutels kan uw bedrijf kwetsbaar maken zonder dat u zich er zelfs van bewust bent.
  • Mechanische sloten kunnen worden verslagen.

Zelfs mechanische drukknopvergrendelingen bieden niet het beveiligingsniveau dat elektronische toegangscontrole biedt.

  •  Ze hebben heel weinig, vaak slechts één, codes voor alle werknemers.
  • Ze bieden geen mogelijkheden voor audittrail, zodat ze u niet kunnen vertellen wie uw bedrijf heeft bezocht of wanneer.
  • Ze kunnen niet regelen wanneer een deur kan worden geopend, waardoor uw bedrijf 24 uur per dag 7 dagen per week openstaat voor iedereen met kennis van de code.
  • Elektronische toegangscontrolesystemen kunnen het risico verminderen en tegelijkertijd de algemene beveiliging op veel manieren verbeteren.

De uitgebreide rapportage van een audittrail zorgt voor meer verantwoording en veiligheid. Als zich een incident voordoet, beschikt u over een nauwkeurige administratie van wie toegang heeft gehad tot kritieke gebieden gedurende een bepaalde periode.

Elektronische toegangscontrolesystemen maken gemakkelijke verwijdering of herplaatsing van inloggegevens mogelijk. Als een werknemer vertrekt of wordt overgedragen, kunnen veel referenties, zoals proxcards, opnieuw worden toegewezen aan een nieuwe gebruiker. Als een voormalige gebruiker zijn inloggegevens niet kan retourneren, kunnen deze eenvoudig worden verwijderd, zodat de kosten van het vervangen van elke slotenmaker niet meer hoeven te worden betaald. Sommige systemen maken programmering op afstand van de medaillons mogelijk, waardoor sneller kan worden gereageerd en het gebruiksgemak toeneemt.

Elektronische toegangscontrolesystemen hebben een breed scala aan integreerbare hardware. Deze hardware is verkrijgbaar in een reeks stijlen en kleuren die passen bij vrijwel elk decor of elke functie, van oude insteeksloten tot moderne en weerbestendige ontwerpen. Systemen gaan van stand-alone, waardoor een of meer sloten individueel kunnen worden geprogrammeerd op volledig geïntegreerde draadloze communicatie die voor het op afstand programmeren van alle sloten in een faciliteit tegelijk vanaf een centrale locatie.

Systemen zijn beschikbaar met toegang tot het codepaneel waarbij elke gebruiker een speciale PIN-code moet hebben, magneetstripkaarten waarvoor een toegangskaart moet worden gebruikt die vergelijkbaar is met die van een creditcard en die door de juiste lezer zijn gesleept. Prox-lezers waarmee de gebruiker een opgegeven referentie voor het zwaaien kan draaien op slot gemonteerde lezer om toegang te krijgen, Biometrie waarvoor een eerder geprogrammeerd sjabloon vereist is, gebaseerd op kenmerken zoals vingerafdrukken of retinale scans die moeten worden vergeleken, evenals elke combinatie hiervan. Als de gegevens dienovereenkomstig zijn geprogrammeerd, kunnen legitimeringen ook geldig zijn op meerdere locaties en voor meerdere doeleinden.

Geavanceerde opties voor tijdzoneaanduiding zijn beschikbaar bij de meeste elektronische toegangscontrolesystemen. Dit betekent dat u kunt aangeven wie toegang heeft tot welke deuren op welk tijdstip en op welke dagen. U kunt ook vergrendelingen programmeren om automatisch te vergrendelen of ontgrendelen op de door de betreffende tijd aangewezen dagen. De voordeur kan bijvoorbeeld worden ingesteld om automatisch te ontgrendelen om 9.00 uur ‘s ochtends en automatisch te vergrendelen om 17.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Ze kunnen ook worden geprogrammeerd om op bepaalde feestdagen en in het weekend te blijven. De mogelijkheden zijn eindeloos! Meer weten? Wij van slotenmaker Den Haag helpen je graag verder.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag