Tuin info
Image default
Dieren

Verkoeling voor hond is belangrijk

Voor honden is 20 graden meer dan genoeg. Ze kunnen niet zweten en dus kunnen ze hun warmte niet goed kwijt. De warmte van de laatste paar dagen is voor honden dan ook helemaal niet fijn. Je zult verkoeling voor hond moeten regelen. Dat kan op verschillende manieren. Zo vinden veel honden het heerlijk om in het water te spelen. Je kunt dan een speciaal zwembadje neerzetten voor de hond. Heb je geen zin in een natte hond in je huis? Dat is eigenlijk wel logisch. Je kunt dan een andere manier van verkoeling voor hond zoeken. Zo zijn er speciale koelmatten voor de hond. Een koele plek waar hij heerlijk kan liggen.

Verkoeling voor hond kan op verschillende manieren

Zo’n koelmat is gemakkelijk af te nemen en je hond zal er iedere keer weer naar terugkeren. Maar wat nu als ik je vertel dat je ook speciale hondenijsjes kunt kopen? Dat zijn ijsjes die perfect geschikt zijn voor honden. De smaak is op hen afgestemd en de stokjes zijn gewoon eetbaar. Geen verstikkingsgevaar dus. Moet je hond mee in de auto terwijl het heel erg warm is? Verkoeling voor hond is dan van levensbelang! Doe hem dan een verkoelende halsband om. Dat zal al een groot verschil maken. Natuurlijk laat je je hond niet achter in de auto. Ook niet met de ramen open en ook niet met de airco aan. Gewoon niet!

Denk ook om zijn pootjes!

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar de poten van je hond zijn erg gevoelig. Wanneer het buiten meer dan 25 graden is, dan is de kans dat de straat erg heet is zeer groot. Dat kan ervoor zorgen dat je hond zijn poten verbrandt, gewoon tijdens het uitlaten. Je kunt er dan voor kiezen om hem speciale “schoenen” aan te doen, maar je kunt ook wachten met het lopen van een grote ronde tot het weer iets is afgekoeld.

Je hond zal niet toegeven

Jouw hond doet alles voor je. Hij zal naast je blijven lopen tot het écht niet meer gaat. Het is dus jouw taak om te zorgen voor verkoeling voor hond. Jij bent verantwoordelijk voor zijn welzijn. Er zijn voldoende middelen om goed voor je hond te kunnen zorgen. Maar je kunt nog wat extra’s doen: zorg dat je hond altijd toegang heeft tot fris water. Je zult zien dat hij van een paar flinke slokken alweer goed opknapt! Er zijn speciale opvouwbare waterbakken te vinden. Doe er je voordeel mee!