Tuin info
Image default
Bedrijven

Welke accessoires maken jouw tuin helemaal af?

In dit decennium mogen tuinen weer een natuurlijke uitstraling hebben. Geen strakke lijnen en minimale kleurzetting, de plek waar je het hele jaar veel te vinden bent moet warm en vooral niet zakelijk aanvullen. De trends laten zien dat deze items je tuin helemaal afmaken.

Een gezellige eethoek

Als eerste denk je aan een plek waar je het het hele jaar door met het hele gezin, familie en vrienden zit: de eethoek. Zet hier stijlvolle meubels neer, die een mooi contrast vormen met de rest van je tuin. Een low dining set kopen bij Tuintrend is bijvoorbeeld een idee. Deze koop je voor de lange termijn, dus moet sterk en duurzaam zijn.

Ronde vormen

Afgezien van de eethoek mag de rest van de tuin weer wat weelderige zijn, dus denk niet in rechte vakken en strakke lijnen. Ronde vormen horen bij de natuur, een border mag best speelse bochten hebben en ook hoogteverschil zorgt voor een meer natuurlijk gevoel. Denk ook aan het gebruik van natuurstenen om de borders mee af te zetten.

Hergebruikte materialen

Bamboe aan de muren, houten plantenbakjes, tweedehands terracotta of stenen beelden en meer accessoires: hergebruikte materialen brengen meer karakter en dus sfeer in je tuin. Zoek eens op de term Toscaanse tuin en je weet wat we bedoelen. Kleuren brengen de boel tot leven!

Veel functioneel groen (moestuin!)

Een eigen stukje grond leent zich uitstekend voor het kweken van je eigen fruit, groenten en kruiden. Er zijn verrassend veel moestuinplanten die het prima doen in ons koude zeeklimaat. Voor kwetsbare mediterrane groenten en kruiden zoals basilicum zet je gewoon een kleine kas neer. Dit is een prima investering: je bent duurzaam bezig, spaart geld uit, de smaak is intenser en je hebt er een leuke rustgevende hobby bij.

Verlichting

Sfeervolle led lampen, slingers met lichtgevende led-peertjes en andere duurzame verlichting is helemaal van deze tijd en zorgt ervoor dat je meer uurtjes in je tuin doorbrengt. Lekker tot ’s avonds laat babbelen, lezen of een spelletje doen, maar ook in de winter met een dekentje buiten zitten bij een klein vuurtje. Heerlijk!