Tuin info
Image default
Buiten leven

Luchtbuks kopen

Luchtbuks kopen

Kan je legaal een luchtbuks kopen in de winkel? Een luchtbuks, sommige mensen weten misschien niet wat het is of juist heel goed. Het is een geweer die zijn kogels afschiet door middel van luchtdruk, in tegenstelling tot een vuurwapen, dat zijn kogels naar buiten schiet door middel van vuur. Door explosief materiaal ontstaat er dan een kleine ontploffing. Dit luchtbuks wapen is lang niet zo gevaarlijk als een wapen dat kogels afschiet met vuur. Een luchtbuks behoort natuurlijk tot de wapengroep ‘luchtdruk’. Er zijn twee verschillende technieken waarmee een luchtbuks zijn kogel afschiet: 

  1. Veerdruk systeem

  2. Gasdruk

Bij nummer 1 zit er een veer in het geweer die spanning zet, deze schiet dan de kogel af. Bij nummer 2 wordt er gas gedrukt, waardoor de kogel naar buiten zal schieten. De keuze is ruim wanneer je een luchtbuks kopen gaat. Er zijn namelijk verschillende soorten luchtbuks geweren. Zoals een knikloop buks en een CO2 buks. Elk geweer werkt iets anders en wordt voor andere doeleinden gebruikt. 

 

Legaal luchtbuks kopen

In Nederland is een luchtbuks kopen legaal. Bij het kopen van een geweer zouden veel mensen dit niet denken, maar een luchtbuks kan legaal worden aangeschaft. Ze kunnen online besteld worden of in een winkel gekocht worden die licenties hebben voor het verkopen van luchtbuks geweren. Een luchtbuks kopen gaat dus vrij makkelijk. De Nederlandse wetgeving staat het toe, maar er zijn een aantal regels. De koper van het geweer moet meerderjarig zijn. Daarentegen is het gebruik van een luchtbuks ook toegestaan onder minderjarige, echter wel onder begeleiding. Een luchtbuks mag alleen gebruikt worden op eigen terrein, of schietbaan. Door een meerderjarige, of minderjarige onder begeleiding. Een luchtbuks mag niet lijken op een vuurwapen, dan kan de politie hem namelijk innemen. Het komen aan een luchtbuks is lang zo lastig niet en het kopen en gebruiken ervan is legaal in Nederland!

https://www.staaloutdoor.nl/luchtbuksen.html