Tuin info
Image default
Banen en opleidingen

Hoe kom je gemotiveerd over?

Je kunt de recruiter wel vertellen dat je gemotiveerd en enthousiast bent, maar laat het ook merken tijdens het gesprek. Hier zijn 3 goede tips die je daarbij zullen helpen.

1. Meen wat je zegt en toon het ook.

Je eerste kans om te laten zien dat je gemotiveerd bent is je CV. Toon dat je geïnteresseerd bent, Leg uit waarom je zowel de job als het bedrijf interessant vindt? Noteer je kennis in je CV en vraag om een afspraak.Zorg er ook voor dat je motivatiebrief daadwerkelijk ‘gemotiveerd’ overkomt. Verwerk hierin wat jou jou zelf maakt. Je moet jezelf kennen als de best. Maak je motivatiebrief kort en bondig.

2. Doe je uiterste best bij de eerste kennismaking.

Bij de eerste kennismaking Geef je veel onbewuste en bewuste signalen af. Kom je op tijd? Is je kleding aangepast en heb je moeite gedaan om er goed uit te zien. Straal een mix uit van dynamiek, gretigheid en enthousiasme. Dat zijn allemaal kleine factoren die tonen dat je gemotiveerd bent voor de job en dat je er belang aan hecht.

3. Deel je ervaring met de recruiter.

Het is belangrijk om tijdens een sollicitatiegesprek onder woorden te brengen wat je dacht en wat je voelde bij het zien van de vacature.Wat verwacht van de job? Waar ben je eigenlijk precies naar opzoek? Onderbouw deze vragen en probeer zo geloofwaardig over te komen. Kom origineel, met je eigen verhaal en eigen ervaring.

 

https://www.dergatsjev.be/2018/03/hoe-kom-je-gemotiveerd-over.html