Tuin info
Image default
Zwembad

Kan een opblaasbare jacuzzi binnen worden gebruikt?

Het grootste voordeel van een opblaasbare jacuzzi, zoals bijvoorbeeld de Montana spa voor 6 personen of de Malibu voor 4 personen, is wel dat deze gemakkelijk te verplaatsen is. De opblaasbare spa’s zijn heel gemakkelijk op te zetten waar en wanneer u wilt, zolang de ondergrond schoon en vlak is. Echter, betekent dit nu ook dat de opblaasbare jacuzzi ook binnen te gebruiken is?

 

 

Het korte antwoord

Wij krijgen vaak de vraag of een opblaasbare jacuzzi ook binnen gebruikt kan worden. We kunnen hier een heel kort antwoord op geven: ja! Echter, het goede antwoord is toch wel wat uitgebreider. Het is namelijk zeker mogelijk om een opblaasbaar bubbelbad binnenshuis te plaatsen en lekker te badderen in uw badkleding of Beeren ondergoed, maar u moet dan wel rekening houden met een aantal zaken. U wilt immers niet in de problemen komen.

 

Zorg voor de vloer

U merkt het ook als u de opblaasbare spa buiten gebruikt; er komt allemaal water op de vloer terecht. Dit is logisch, want u stapt nat uit de jacuzzi. Dit is buiten natuurlijk geen ramp, maar binnen wordt wel de hele vloer nat. Dit kan de vloer beschadigen, afhankelijk van het soort vloer dat u binnen heeft. U kunt dit natuurlijk oplossen door een zeil onder de jacuzzi te leggen en deze nog eens te omringen met bijvoorbeeld oude handdoeken om te voorkomen dat het water alsnog van het zeil op de vloer loopt. Daarnaast is het goed om er rekening mee te houden dat het glad kan zijn als u uit de opblaasbare jacuzzi op de grond of een zeil stapt.

 

Vocht in huis

Als u gaat douchen in de badkamer, of een bad neemt, dan merkt u dat de tegels op de wanden nat worden. Dit komt door het stoom van het water. Echter, een badkamer is hierop gebouwd. Een woonkamer niet. Het water in een opblaasbare jacuzzi kan tot 42 graden warm worden en dat betekent dat er stoom vanaf komt. Als u niet zorgt voor een goede ventilatie, dan heeft  snel vochtproblemen in huis. Zet dus de ramen en deuren open zodat uw woning en uw eikenhouten tafel niet beschadigd worden.

 

 

                                                                                    

Het gewicht van de opblaasbare jacuzzi

Dit is een denkfout die veel mensen maken. Een opblaasbaar bubbelbad is licht aan gewicht, dus dan hoeft u hier geen rekening mee te houden als u de opblaasbare spa binnen zet. Dit is een fout die grote problemen kan opleveren. Mensen vergeten snel het enorme gewicht van water. Het is daarom sterk aan te raden eerst te controleren of de ondergrond het gewicht van een gevulde opblaasbare spa wel kan dragen.

https://www.jacuzzi-opblaasbaar.nl/