Tuin info
Image default
Tuin accessoires

Hoe kies je de juiste tennisracket?

Elke tennisser zal het kunnen beamen: het kiezen van de juiste tennisracket is van uiterst belang. De juiste tennisracket kopen is makkelijk, tenminste als je weet met welke eigenschappen je rekening moet houden bij het uitkiezen van de ideale tennisracket voor jouw wensen. Een tennisracket heeft vijf belangrijke eigenschappen waar je rekening mee moet houden: het type swing, de framelengte, de profielhoogte, het bladformaat en het gewicht. In dit artikel zullen we ze even overlopen zodat jij weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van je Head rackets.

Het type swing wordt bepaald door hoe je het racket doorwaait na de slag op de tennisbal. Het houdt verband met de wendbaarheid van het racket en staat dus voor de soepelheid van de beweging ermee. De wendbaarheid van het racket voel je vooral bij de opslag en het netspel. Er zijn drie types van swings: landge swing (veel controle), gemiddelde swing (allround) en de korte swing (veel balversnelling).

De framelengte is simpelweg de lengte van het tennisracket. Standaard ligt de lengte rond de 69 cm. Bij een langer tennisracket, of een zogenaamde longbady of stretch tennisracket, is de framelengte groten dan 70 cm. Dit zorgt voor een grotere reikwijdte en power, maar gaat wel ten koste aan de wendbaarheid en controle over het racket.

De profielhoogte is de dikte van het tennisracket, het beïnvloedt de slagkracht van het racket. Een racket met een kleine profielhoogte heeft veel controle en een racket met grote profielhoogte heet veel power.

Het bladformaat staat voor de oppervlakte van het snarenbed. Meestal is de power of slagkracht evenredig met het bladformaat: een groter bladformaat geeft meer slagkracht, maar een kleiner bladformaat geeft meer balcontrole.

Voor het gewicht van een tennisracket geldt de volgende regel: hoe zwaarder de tennisracket, hoe meer balcontrole. Hoe lichter, hoe meer slagkracht of power je kan genereren.

https://www.kctennis.nl