Tuin info
Image default
Tuin accessoires

De beste kettingzagen met benzine

De beste kettingzagen

Vind de beste kettingzaag voor uw tuin

Wat is de beste kettingzaag? Om daar achter te komen hebben we verschillende apparaten aan een grote kettingzaagvergelijking 2020 onderworpen. Als u nog steeds niet zeker weet welk model voor u en uw tuin geschikt is, dan zal onze uitgebreide vergelijkingstabel u helpen.

Daar vindt u de beste kettingzagen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn en kunt u de technische eigenschappen van de afzonderlijke tuingereedschappen direct met elkaar vergelijken. Zo kunt u in één oogopslag zien hoe de modellen verschillen en welke speciale functies en comfortfuncties worden aangeboden. Overigens zijn zeer goede gemotoriseerde zagen voor de tuin beschikbaar vanaf ongeveer 100 euro.

Opmerking: Onze vergelijkingen zijn altijd onafhankelijk en gebaseerd op verschillende bronnen, zoals technische gegevens, klantenbeoordelingen van grote onlineshops en kettingzaagtests van Stiftung Warentest, Ökotest en andere gerenommeerde instellingen. Meer over ons evaluatieproces.

 

Wat is een kettingzaag?

Een kettingzaag is een zaagapparaat dat is uitgerust met een scherpe ketting en wordt voornamelijk gebruikt voor zaagwerkzaamheden in het bos of in de tuin. De kettingzaag is zo ontworpen dat hij comfortabel met de hand kan worden bediend. Er zijn echter verschillen in het type aandrijving: naast de aandrijving door een benzinemotor of een elektromotor zijn er ook kettingzagen die worden aangedreven door een oplaadbare batterij.

Hoe werkt een kettingzaag?

Het maakt niet uit of u kiest voor een benzine, een elektrische of een accu aangedreven kettingzaag: De afzonderlijke modellen verschillen qua constructie en werking niet. Alle kettingzagen bestaan uit een krachtige motor, het zaagblad en een houdapparaat. De kettingzaag wordt meestal opgestart met behulp van een kabelstarter. De zaagtanden met hun scherpe randen bevinden zich op het zaagblad, dat ook wel het zaagblad wordt genoemd. Tijdens het gebruik loopt de ketting om het zaagblad en zaagt het hout zowel horizontaal als verticaal. Dit betekent dat er een minimum aan kracht nodig is bij het zagen.

Tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/tuingereedschap/de-beste-kettingzagen/