Tuin info
Image default
Energie

Wilt u een stroomgenerator kopen voor uw boot?

Wat is er mooier dan voor anker liggen op een mooie zomerse dag met uw eigen boot? Een boot symboliseert voor veel mensen het ultieme gevoel van vrijheid. U kunt op elk gewenst moment een mini vakantie inplannen en op plekken komen waar een auto of camper niet komen kan. Als u voor anker ligt is een goede stroomvoorziening zeer belangrijk. De startbatterij kan worden geladen als u op de motor vaart, maar dat geldt niet voor de huishoudbatterij. Om uw huishoud batterij aan boord te kunnen opladen, is het nodig om een stroomgenerator te kopen. Als u een stroomgenerator wilt kopen om energievoorziening aan boord aan te leggen, kijk dan even in de webshop van Navex Elektro in Wommelgem.

Stroomgenerator kopen voor energievoorziening aan boord

Aan boord van een zeilboot wordt stroom geleverd door de batterijen. Meestal heeft u minimaal twee batterijen aan boord: een startbatterij en huishoudbatterij. De startbatterij heeft u nodig om de motor te kunnen starten en woonbatterijen leveren stroom voor alle apparaten die op gelijkstroom werken zoals de instrumenten, de ijskast in de kajuit en de verlichting. Voor apparaten die 220 Volt nodig hebben zoals een gewoon koffiezetapparaat of een laptop dan heeft u ook een omvormer aan boord nodig die zwakstroom in wisselstroom transformeert. Omdat de startmotor direct op de dynamo staat aangesloten wordt hij tijdens het varen op de motor meteen opgeladen. Om de huishoud batterij op te laden, moet u een stroomgenerator kopen. Wanneer u uw boot aan de walstroom hangt wordt kunnen tegelijk alle batterijen aan boord worden opgeladen zodat u weer een volle huishoudbatterij heeft als u weer een dagje gaat varen.   

Welke stroomgenerator moet u kopen voor uw boot?

Welke stroomgenerator u voor uw boot nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid stroom uw apparaten nodig hebben, het type batterijen en de capaciteit van de batterijen. Voor meer informatie als u een stroomgenerator wilt kopen kunt u contact opnemen met Navex Elektro in Wommelgem. De correcte contactinformatie kunt u terugvinden op de website van het bedrijf.

https://www.navexelektro.be/