Tuin info
Image default
Energie

De toepassing van een kleine windmolen

In Nederland zie je ze vaker voorbij komen de windmolens. Ze komen in verschillende maten en vormen en kunnen voor veel dingen ingezet worden. Je hebt dus ook de kleine windmolen die je vaak ziet op boerderijen. Deze windmolen gebruiken ze dan om voor hun boerderij stroom op te wekken. 

Hoe werkt zo een windmolen?

Een windmolen werkt eigenlijk heel simpel. Je plaats de windmolen ergens op een plek waar er veel ruimte is. We hebben het er dan ook over dat het op een ruime plek geplaatst moet worden waar er veel wind is. Als je hem tussen twee muurtjes zet dan vangt hij natuurlijk niet heel veel wind. Meestal worden ze daarom op het platte land geplaatst voor de wind.

Deze molen gaat dan draaien door de wind. De wind duwt hem en terwijl die molen draait wekt hij dus stroom op. Deze stroom kun je dan gebruiken voor iets anders. Zo bespaar je en geld en ben je bewust bezig met het milieu. Dit is een natuurlijke manier van stroom opwekken en is heel goed voor vele gebieden. Mensen die dit al gebruiken merken ook een daling in de energierekening.

De windmolen is vooral handig in de winter. Het is dan kouder en het waait meestal dan ook veel harder. Des te meer wind of des te harder de wind, hoe meer de molen draait wat resulteert in meer stroom. In de zomer heb je dan weer veel minder wind, maar wel veel meer zon. Je kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor zonnepanelen voor als het zomer is. Zo heb je het hele jaar door natuurlijke stroomopwekking. Bekijk de toepassing van een kleine windmolen

De toekomst van windenergie

Nu Nederland hier al voorop loopt in tegenstelling tot andere landen zijn er veel toekomstplannen hierover. EAZ is een bedrijf die zich specialiseert in het plaatsen van deze windmolens op boerderijen. Er zijn al honderden boeren die hun boerderij voorzien hebben van een windmolen. 

De mensheid neemt heel erg toe in Nederland wat inhoud dat je van alles meer nodig hebt dan vroeger. Hier probeert EAZ ook op te anticiperen en hoopt met de windmolens daarin te kunnen helpen. Veel meer mensen zijn zich ook meer bewust op het milieu en hebben behoefte aan duurzaam voedsel. De vraag naar voedsel stijgt ook zeker tegenwoordig.

Het plan van EAZ is daarom om te laten zien dat elke boerderij zichzelf kan voorzien van stroom. Zij willen deze uitdaging op zich nemen en laten zien dat dit mogelijk is en ook nog eens veel beter voor de boeren zelf. Er is een heel toekomstplan uitgestippeld. Hier lees je hoe EAZ wind de toekomst van windenergie ziet.

 

https://www.eazwind.be/