Tuin info
Image default
Bouwen en verbouwen

Water blijft vastzitten in de wasmachine, wat kun je doen? En wat kost een reparatie?

Als je de was hebt gedraaid en de deur van de wasmachine openmaakt is natuurlijk onwenselijk dat er dan ineens water komt vanuit de wasmachine. Wanneer dit toch gebeurt is mogelijk iets binnen de wasmachine beschadigd. Een normale, goed functionerende wasmachine moet hier namelijk helemaal geen last van hebben. Als dit toch het geval is heb je waarschijnlijk hulp nodig, we lezen een aantal tips van deze website die hier goed uitleg over geeft. Het kan zijn dat de waterfilter van je wasmachine stuk is. Als de filter van de wasmachine verstopt zit is het vrijwel onmogelijk dat de water binnen de wasmachine de overblijvende water kan wegstromen. Het is dan een verstandige keuze om de filter te vernieuwen of grondig schoon te maken, dat kan bijvoorbeeld door deze goed onder de kraan te wassen. Als je ziet dat er toch water overblijft in de wasmachine kan je hulp inschakelen van een witgoed monteur.

Afvoerpomp van de wasmachine is geblokkeerd, hoe te repareren?

Wanneer je dagelijks gebruik maakt van de wasmachine (wat vrijwel normaal is in elk huishouden) kan de afvoerpomp verstopt raken. Dit kan met verschillende voorwerpen onstaan, zoals haren, of kinken binnen de slangen vanuit de wasmachine. Hoe je dit kun oplossen is vrij makkelijk, je kunt gebruik maken van speciale schoonmaakmiddelen zoals een ontstoppingmiddels van bijvoorbeeld HG. Je dit toevoegen aan de slang zodat de verstopte voorwerpen tussen de slangen wegspoelen (aanbevolen). Als laatste is het natuurlijk van zelfsprekend dat je de wasmachine opnieuw gaat testen, kijken of de wasmachine dit keer wel goed werkt en niet telkens vol zit met water nadat het wasprogramma afgelopen is.

Mocht je hier toch last van hebben de kun je hulp inschakelen van een witgoed reparateur of monteur bij jou in de regio, de monteur kan je na de storingsdiagnose vertellen wat het probleem is binnen je wasapparaat. (klik hier)

Vaak voorkomende symptomen bij witgoed voor reparatie

– De wasmachine stinkt ontzettend

Dit gebeurt wanneer je wasmachine overbelast is, waarschijnlijk kan de wasmachine het gewicht aan kleding niet aan. Haal de was uit je witgoed apparaat en start het programma opnieuw.

– Knoppen werken niet meer als hiervoor

Wanneer de knoppen van je wasmachine niet meer werken kan dit te maken hebben met een storing op het moederbord van de wasmachine, probeer je wasmachine niet toch aan te zetten. Het is mogelijk dat je je apparaat zo nog meer beschadigd als voorheen.

– Wasmachine maakt niet goed schoon

Het kan zo zijn dat je wasmachine verouderd is, laat deze controleren door een witgoed monteur en vraag of het verstandig is om een nieuwe wasapparaat aan te schaffen.