Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe kan je verstoppingen verhelpen

Iedereen heeft het wel eens voor: een verstopte leiding. Natuurlijk wil je dit probleem zo snel mogelijk uit de wereld helpen, maar hoe doe je dit? Sommige ontstoppingen bevinden zich op moeilijk te bereiken plekken waarvoor speciale apparatuur nodig is om ze te bereiken. In dat geval kan u best de hulp van een professional inschakelen. De Vleminck is een bekende ontstoppingsdienst in Ninove en Aalst die op elk moment van de dag bereikbaar is om zo snel mogelijk elke verstopping te kunnen verhelpen.

Waar komen verstoppingen voor?

Verstoppingen kunnen voorkomen op zeer veel verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan een verstopt toilet, badwater dat niet naar behoren wegloopt, verstopte doucheputjes, enzovoort. Vaak gaan ze gepaard met ongemakken zoals een hinderlijke geur. Er zijn verschillende oorzaken die aan de basis liggen van een verstopping: opgehoopte zeepresten, cementaanslag, kalkresten en ga zo maar door. Omdat het niet altijd makkelijk is om de exacte locatie van de verstopping te achterhalen, kan je best de hulp van een specialist inschakelen om u hierbij te helpen.

Hoe kan je verstoppingen voorkomen?

Natuurlijk is het wenselijk dat u de prijs van het ledigen van een septische put of het verhelpen van een ander soort verstopping niet hoeft te betalen doordat u het ongemak kan voorkomen. Het is wel aanbevolen dat u uw leidingen regelmatig laat controleren door een expert om de blijvende goede werking ervan te garanderen. Zelf kan u uw leidingen schoonhouden door er geen zaken in te laten komen die er niet in horen zoals etensresten, plukken haar, enzovoort. Een regelmatige lediging van uw leidingen wordt wel aangeraden.

http://devleminckjan.be