Tuin info
Image default
Bouwen en verbouwen

Het verschil tussen een boomchirurg en een boomverzorger

Veel mensen denken vanwege het verschil in benaming dat er ook een verschil bestaat tussen de werkzaamheden die een boomchirurg uitvoert en de werkzaamheden die een boomverzorger uitvoert. Toch is er vrijwel geen verschil tussen de werkzaamheden die een boomchirurg uitvoert of een boomverzorger uitvoert. Zo zijn zowel een boomchirurg als een boomverzorger gespecialiseerd in het onderhouden en verzorgen van bomen. Dat doen zij vooral door bomen te snoeien en de grond te verrijken met bemesting.

Het verschil tussen een boomchirurg en een boomverzorger zit hem dus vooral in de benaming. Dat komt door een ontwikkeling van ruim 20 jaar geleden. Er was in die tijd namelijk een nieuwe trend op gang gekomen en de boomchirurgen gingen vanuit een andere visie werken. Zo kwamen zij erachter dat een boom een zelf regulerend vermogen heeft en dat het zelf regulerende vermogen gestimuleerd kon worden door de boom te snoeien of te bemesten. Voorheen onderging een boom nog weleens een operatie, maar tegenwoordig komt dat eigen niet meer voor. Door die ontwikkeling zijn veel boomchirurgen zich dan ook boomverzorger gaan noemen.

De werkzaamheden die zowel door een boomchirurg als door een boomverzorger uitgevoerd worden

Zowel de boomchirurg als de boomverzorger kunnen verschillende soorten werkzaamheden uitvoeren, maar meestal worden zij ingehuurd om een boom te snoeien of om een boom te kappen. Een boom moet soms gesnoeid worden. Door de boom te snoeien kan de gewenste vorm behouden worden. Dat wordt ook wel vorm snoei genoemd. Daarbij kan een boom gestuurd worden door bepaalde takken wel en andere takken niet te snoeien. Soms is het snoeien van een boom ook noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer bepaalde takken te dicht bij een woning komen en bij een storm voor schade zouden kunnen zorgen. Ook worden bomen vaak na een storm gesnoeid. Na een storm zijn er regelmatig takken afgebroken en in sommige gevallen zitten die takken nog wel aan een andere tak of de boomstam vast. Omdat er op zo’n moment gevaar dreigt worden dergelijke takken vaak gesnoeid.

Ook worden boomchirurgen en boomverzorgers regelmatig ingehuurd om een boom te kappen. Dat kan noodzakelijk zijn omdat een boom is getroffen door een storm, maar in sommige gevallen wordt een boom ook gekapt omdat dat wenselijk is. Zo wordt er regelmatig een boom gekapt wanneer mensen een nieuwe tuin willen aanleggen. De boom staat dan in de weg en moet verwijderd worden. Het gebeurt trouwens ook dat men er niet voor kiest om de boom te verwijderen maar de boom te verplaatsen. Tot slot kan het noodzakelijk zijn om een boomchirurg de boom te laten kappen vanwege overlast. De overlast kan in zo’n geval schaduw zijn.

Een goedkope boomchirurg vinden

Via de website Vergelijkhoveniers.nl is het eenvoudig om een goedkope boomchirurg te vinden. Het is mogelijk om op de website een klus te plaatsen waarna boomchirurgen op uw aanvraag kunnen reageren. U ontvangt vrijblijvende aanbiedingen waardoor u op een eenvoudige manier de prijzen kunt vergelijken. Daarbij is het goed om te weten dat VergelijkHoveniers.nl met goedkope boomchirurgen samenwerkt en het dus tamelijk eenvoudig is om een goedkope boomchirurg te vinden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl