Tuin info
Image default
Winkelen

Wat kun je doen met een melkbus?

We gebruiken de melkbus al lang niet meer zoals hij vroeger gebruikt werd. Tegenwoordig zie je hem vooral veel terug bij het carbidschieten op oudejaarsdag, maar er zijn ook veel mensen die een melkbus gebruiken als ornament in hun tuin. Niets is natuurlijk vervelender dan een molshoop in een prachtig aangelegde tuin. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van het mollenprobleem af te komen en gewoon te kunnen genieten van de tuin!

 

Hoe vang je een mol?

Wanneer je last hebt van mollen wil je er natuurlijk graag van af. De vraag is alleen: hoe vang je een mol? Je hebt in principe de twee gangbare keuzes. Je kunt een mollenklem kopen. Deze zet je in de grond op de plek waar de mol een gang heeft die actief gebruikt wordt. Zo is de kans het grootste dat je er een vangt. De andere optie die mensen kiezen is om carbid te gebruiken. Je kent carbid van het carbid schieten met een melkbus. Echter kan carbid ook gebruikt worden om de mol te vangen. Wat je doet is het gas wat bij carbid vrij komt, en daarmee bij carbidschieten ontvlamt wordt, in de gang van de mol vrij te laten komen. Hierdoor zal de mol dus vergassen.

 

Waarom een melkbus kopen?

Je kunt een melkbus voor veel verschillende dingen gebruiken. Denk natuurlijk aan carbid schieten of als decoratief element in de tuin. Een melkbus kopen is daarnaast het bewaren van een stukje historie. Zeker aangezien Nederland altijd een land is geweest van landbouw en veeteelt. Je hebt daardoor melkbussen uit veel verschillende tijden en streken. Sommige zijn gewoon van ijzer, of in één kleur, maar je hebt ook mooie beschilderde exemplaren.

 

Is een mollenklem kopen echt nodig?

Wanneer je last hebt van mollen is één van de opties die je hebt een mollenklem kopen. Je kunt de mollenklem kopen bij melkbusshop.nl, hierdoor maak je gebruik van het gemak die het bestellen bij een webshop te bieden heeft. Je dacht er misschien niet aan dat je zo’n product online kan bestellen, maar niets is minder waar. Van mollenklem tot carbid en zelfs de melkbussen kun je online bestellen. Wil je nou zo’n mooie decoratieve melkbus? Dan kun je het beste op rommelmarkten gaan kijken. De echte verzamelaar die zal ook bij boerderijen langsgaan om een gewild exemplaar te bemachtigen.