Tuin info
Image default
Hobby en vrije tijd

Avontuur in de Ardennen

In de Ardennen zijn er verschillende parken en activiteiten te vinden waar plezier en avontuur voorop staat. Voor jong en oud, avontuur in de Ardennen is voor iedereen mogelijk.

Ontspanning en spanning

Avontuur Ardennen. Dit zijn twee woorden die perfect bij elkaar passen. In de Ardennen kun je natuurlijk terecht voor ontspanning, maak bijvoorbeeld een wandeling door de prachtige natuur. Maar ook om spanning te beleven is de Ardennen de perfecte plaats. Zo zijn er verschillende parken die bezocht kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om avontuurlijke activiteiten zoals bergbeklimmen te beleven.

Aanraders om avontuur Ardennen te beleven

–          Agimont Adventure

Dit avonturenpark heeft maar liefst 100 hectare aan bos en ligt bij het kasteel van Agimont. Er zijn diverse activiteiten te beleven door de vele speelvelden. Tevens is het de grootste outdoor paintball plaats van de Benelux.

–          Afvaart van de Lesse

Sport en ontspanning komen samen op deze prachtige route waar je op de afvaart van de Lesse kunt kajakken. In de kajak kun je genieten van de mooiste uitzichten en vaar je zo langs rotsen en kastelen. Er is een korte route van ongeveer 12 kilometer die ongeveer 2,5 uur duurt, maar er is ook een lange route van ongeveer 24 kilometer. Deze duurt ongeveer 5 uur.

–          Langlaufen en skiën

Wanneer het sneeuwt is het mogelijk om bij de Milleniumtoren van Croix-Scaille te langlaufen. Zowel de langlaufpistes als de wandelroutes bevinden zich op ongeveer 500 meter hoogte. Het materiaal om te langlaufen kan ter plekke gehuurd worden. De routes zijn geschikt voor jong en oud.

https://indardennen.be/activiteiten/avontuur-plezier/