Tuin info
Image default
Eten en drinken

Vis in blik: makreel

Makreel (Scomber scombrus) is als vis in blik in Nederland zeker niet een van de meest gekochte soorten. De veel populairdere zalm, tonijn en haring in tomatensaus ken je waarschijnlijk veel beter. Makreel is meer een vis die je op de markt bij de visboer haalt. En vooral in de gestoomde en gefileerde versie. Terwijl in veel andere Europese landen de makreel als blik vis juist wel heel hooggewaardeerd wordt. Probeer zelf ook eens makreel in witte wijn, met mosterdsaus, pikante makreel of de gegrilde versie ervan.

Gezonde vette vis: vers of vis in blik?

Vis uit blik is net zo gezond als verse vis. Dit komt omdat de vissen al binnen 16 uur na vangst in het blik gaan. Alle voedingsstoffen en gezonde vetten blijven op die manier bewaart. En gezond is een vette vis zoals makreel zeker. Makrelen zwemmen in grote scholen dicht onder het wateroppervlak rond, in onder andere de Atlantische Oceaan. Dat is dan ook de plek waar de makrelen voor de vis in blik van Deepblue vandaan komen. De vissen voeden zich met allerlei kleine zeediertjes zoals garnalen, kreeftjes, larven en andere beestjes die voorkomen in zwermen met plankton. Makrelen zijn actieve jagers die continu bewegen. Dit proef je terug in hun stevige en smaakvolle visvlees. Ook als vis uit blik bevat makreel een heel hoog percentage aan goede vetten en vitamine B12. Goed voor het positief in de hand houden van je cholesterol en goed voor het tegengaan van allerlei soorten ontstekingen in je lichaam.

Meest verantwoord gevangen vis in blik

Volwassen makrelen zijn grote vissen met een lengte van tussen de 30 en 50 cm. Een volgroeid exemplaar weegt maximaal zo rond de 3 kilo. Met één makreel heb je dus genoeg voor al een flink aantal blikjes met vis. Makreel uit blik is een vis die je met een gerust hart kunt eten, ze zijn nog niet overbevist. Wilde makrelen zijn er nog genoeg. Voor hen is het met verstand en oog voor de natuur vissen in principe al genoeg gelukkig. Staat er een MSC-keurmerk op het blik? Dan is het nog eens extra genieten. Zo weet je helemaal 100% zeker dat je een lekker verantwoord stukje vis uit blik eet.

https://deepblue.nu