Tuin info
Image default
Tuin onderhoud

Vind snel uw nieuwe hovenier op de website van Vergelijk Hoveniers

Kandelaberen is een snoeitechniek. De takken worden zo verwijderd dat de boom er uiteindelijk uitziet als een kandelaar / kandelaber. Vandaar dus de naam! Maar waarom zou je een boom kandelaberen vraagt u zich misschien af. Er zijn meerdere redenen voor te geven. Allereerst kan het zo zijn dat de boom maar lastig toegang heeft tot water en lucht. Bijvoorbeeld omdat er vlakbij veel asfalt ligt. Door de boom te kandelaberen wordt deze kaler/dunner en heeft hij minder behoefte aan vocht en lucht. Ook als volwassen bomen verplant moeten worden, wordt de techniek van kandelaberen ingezet. Bomen die zich er goed voor lenen zijn de robinia en de plataan. De beuk daarentegen kan beter niet op deze manier behandeld worden. Er is dan namelijk een kans op verbrandingsverschijnselen op de bast van de boom.

Hovenier inschakelen voor diverse tuinklussen

U wilt een tuinman inhuren die voortaan het algemene onderhoud op zich kan nemen. Dat is een prima idee. De tuin bijhouden is een behoorlijk intensieve bezigheid. Het is niet voor niets dat er in Nederland zoveel hoveniers zijn. De tuinmannen die bij Vergelijk Hoveniers op de site staan, zijn stuk voor stuk professionals. Ze hebben de juiste opleiding gedaan en inmiddels ook veel ervaring. U kunt op ze rekenen voor de meest uiteenlopende klussen. We geven een indruk:

-tuinontwerp;

-boomverzorging;

-tuinonderhoud;

-de aanleg van paadjes, straatjes et cetera;

-de plaatsing van een vijver en schutting.

Online kunt u de verschillende hoveniers met elkaar vergelijken. U kunt zoeken door aan te geven in welke provincie u woont. En dan verschijnt er vanzelf een alfabetische lijst met hoveniersbedrijven. De adressen staan erbij vermeld en als u wilt kunt u direct zien waarin het bedrijf gespecialiseerd is. Aan het zoeken op vergelijkhoveniers.nl zijn geen kosten gebonden. Deze site verleent kosteloos de service van het bij elkaar brengen van hoveniers en mensen die een hovenier nodig hebben.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/