Tuin info
Image default
Tuin onderhoud

Ankerstang

Een ankerstang wordt gebruikt voor het verankeren van de damwand. De ankerstangen kunnen op verschillende manieren toegepast worden. Meestal wordt de ankerstang gebruikt voor een chemische verankering van de damwand. Als leverancier van damwanden denken wij uiteraard ook mee over de verankering. Wij kunnen complete verankeringssystemen leveren om je damwand vast te zetten. Zowel bij warm of koud gezette stalen damwanden is een bijbehorend verankeringssysteem nodig. Hierbij moet er ook nagedacht worden over welk systeem het meest rendabel is voor jouw project. Op basis hiervan kan de optimale oplossing bedacht worden en een verankering op maat gemaakt worden. Onze systemen zijn flexibel in te zetten bij meerdere projecten. Schakel gerust onze hulp in als totaalleverancier.

Algen verwijderen in de tuin

Een hardnekkig probleem waar je last van kan krijgen in de tuin zijn algen. Door algen groeit er een groene laag over je tegels heen. De groene laag houdt water vast, waardoor het nog meer gaat woekeren. Vaak kiezen woningeigenaren ervoor om er chloorwater overheen te gooien. Alleen chloor is zeer schadelijk voor onze natuur. Gelukkig kan je algen verwijderen op een natuurlijke manier. Je kan definitief afrekenen met de groene aanslag, zonder de natuur te beschadigen. Zonder schrobben kan je algen verwijderen en verdwijnt de groene laag uit het zicht. Behandel vooral de delen in de tuin waar veel vocht is en weinig zonlicht. De schaduwpunten in je tuin lopen het meeste risico op aanslag. Probeer eventueel om de aanslag te voorkomen wat meer zonlicht in de tuin aan te brengen. Bijvoorbeeld door planten die overwoekeren weg te snoeien. Als dit niet mogelijk is omdat je tuin gewoon op het noorden ligt, dan is het slim om preventieve middelen in huis te halen. Je kan zo de aanslag weghalen zonder de natuur te beschadigen.

Een zon vrij terras met knikarmschermen

Als je tuin op het zuiden ligt schijnt de hele dag door de zon in je tuin. In het voorjaar is dit prettig, maar in de zomer lopen de temperaturen al snel op. De temperaturen lopen niet alleen snel op in de tuin, maar ook in huis. Helemaal als de zon de hele dag door op het raam staat. Met knikarmschermen kan je een zon vrij terras maken. Het blijft niet alleen lekker koel op het terras, maar ook in huis. De schaduwvorming helpt namelijk niet alleen op het terras, maar ook in huis. Geniet het hele jaar door van schaduw in huis met je eigen knikarmschermen. Vooral in de zomermaanden is het echt een luxe om een koele woonkamer te hebben. Op hete dagen blijft het in jouw huis gewoon lekker aangenaam. Daarnaast kan je comfortabel buiten zitten in de schaduw van je tuin. Met de hulp van een zonweringspecialist installeer je al snel je eigen knikarmschermen.