Tuin info
Image default
Hobby en vrije tijd

Top Tips om een hittegolf te overleven

Ieder jaar hoor je het weer op het nieuws. Er komt een hittegolf aan en je moet je voorbereiden. Maar hoe moet je jezelf voorbereiden voor een hittegolf? De algemene tips zoals in de schaduw zitten kent iedereen maar wat zijn de gouden tips die je nodigt hebt om een hittegolf te overleven? In deze blog zullen wij enkele punten bespreken die jouw leven tijdens een hittegolf veel aangenamer zullen maken

Drink genoeg water

Door te zorgen dat je genoeg water drinkt kun je er voor zorgen dat je je lichaamstemperatuur laag houdt en ook gezond houdt. Genoeg water drinken is een belangrijke factor in hoe je een hittegolf kunt doorlopen. Zorg ook dat je er op let dat kwetsbare familieleden genoeg water drinken.

Eet slim

Zorg dat je er op let wat je eet. Grote zware maaltijden met veel vet en proteïne kunnen er voor zorgen dat je kerntemperatuur stijgt. Dus let op dat je veel fruit, salades en groente eet. Zo hou je je lichaamstemperatuur laag en eet je ook nog eens gezond.

Verkoeling kan ook leuk zijn

Als je niet in bezit bent van een zwembad inbouw dan zou je altijd nog een opblaaszwembad kunnen aanschaffen zo zorg je dat je wel nog lekker buiten kunt zijn en zorgen dat je lichaam goed koel blijft. Dit is vooral belangrijk als je kinderen hebt aangezien als ze de hele dag binnenzetten dat ook niet fijn is.

Hou een oog op je kwetsbare familieleden

Let op dat je meest kwetsbare familieleden genoeg drinken en ook voldoende eten. Vooral ouderen en erg jonge kinderen lopen risico maar ook zieke mensen of mensen met overgewicht. Een extreme hittegolf kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken dus let goed op deze mensen binnen jouw familiekring.

Hou je ramen dicht

Zorg dat je je ramen overdag niet open laat, dit is een van de grootste fouten die je kunt maken tijdens een hittegolf aangezien het niet help om je huis koeler te maken en het juist erger maakt. Dus doe al je ramen overdags dicht.

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/inbouw-zwembaden/