Tuin info
Image default
Banen en opleidingen

Voorbereiding op een sollicitatiegesprek of hoe u door HR komt

HMS

Hoe u zich kunt voorbereiden op een interview om uw droombaan te krijgen en natuurlijk te blijven en niet in het openbaar te spelen! Het eerste gesprek bepaalt het verloop van het spel

Er is een enorme hoeveelheid informatie op internet over de regels voor het voorbereiden en passeren van interviews (hoe je een interview aflegt om niet te verknoeien of hoe je je goed kunt voorbereiden op een interview). Dit artikel vormt hierop geen uitzondering, maar daarin zal ik kleine geheimen onthullen van wat een recruiter verwacht in een persoonlijk gesprek van een mogelijke nieuwe werknemer en toekomstige collega. HR (rekruteringsbureau) is in de regel het eerste ‘filter’ in het bedrijf dat accepteert beslissing over het doorgeven van de kandidaat naar de volgende fase van het interview. Als je de fase van een telefonisch interview bent gepasseerd en HR je heeft uitgenodigd voor een persoonlijke ontmoeting op kantoor, dan zijn hier een paar punten waar zijn scherpe blik zeker naar zal kijken (elk heeft zijn eigen kenmerken):

1) Stiptheid

U hoeft het niet eens uit te leggen! Vertegenwoordigers van dit beroep stellen het op prijs wanneer de kandidaat op tijd arriveert, wanneer hij de vergadering bevestigt in een antwoordbrief op de verzonden uitnodiging, wanneer hij waarschuwt voor de mogelijkheid van vertraging.

2) Gedrag

HR met minimaal twee jaar werkervaring kan al op het eerste gezicht inschatten hoe een kandidaat bij het bedrijf past (maar trekt geen overhaaste conclusies!). Een positieve instelling, een glimlach en nette kleding zijn natuurlijk. Het eerste contact is belangrijk en weet hoe hij communicatie moet opzetten (hier begrijpt de manager hoe gemakkelijk iemand zich kan aanpassen in een team). Voor karma is het een pluspunt als de specialist ziet dat je een live gesprek bent aangegaan met een van de medewerkers. Initiatief, gezelligheid, verantwoordelijkheid en het vermogen om in een team te werken zijn enkele van de belangrijkste kwaliteiten die een recruiter verwacht van iedereen die naar hem toe komt. Probeer ze zoveel mogelijk te laten zien, maar je hebt geen pretentie en maskers nodig.

3). Kennis en interesse

Een van de belangrijkste factoren is de kennis van de sollicitant van het bedrijf en de vacature. U krijgt zeker een vraag over wat u over het bedrijf heeft weten te ontdekken en wat u tot deze vacature heeft aangetrokken. Antwoorden Nou, ik heb de site bekeken, gelezen wat er in hh staat, en in het algemeen zullen jullie bedrijfsnormen niet werken. Het antwoord moet een duidelijk begrip weergeven van de omvang van het bedrijf, de duur van het werk, de klanten, het aantal werknemers, enz. Over de vacature: leg de nadruk op de belangrijkste taken die jou trokken, wat het bedrijf zelf aantrok. Merk op wat voor u interessant zal zijn in dit werk en wat u kunt doen. Zo’n terugpassing mag niet langer duren dan vier minuten. Het is heel gaaf als een kandidaat met een notitieboekje naar een afspraak komt. Een pen en een lijst met vragen die hij heeft opgesteld. Het zijn precies de gerichte vragen over het bedrijf en de taken. Beginnen met een werkrooster, vakantie, ziekteverlof, betalingsvoorwaarden en de beschikbaarheid van een koffieautomaat werken niet voor jou.

4). Zelfpresentatie

Je wordt zeker gevraagd om over jezelf te vertellen, dus hier verwachten ze een duidelijk en gestructureerd antwoord van je, maar je hoeft niet je hele leven lang te slepen en te vertellen. Gewoonlijk bepaalt de recruiter zelf de loop van het gesprek en kan de vraag van het verhaal over zichzelf gedetailleerd of wazig zijn, probeer je aan de toegewezen tijd en het volgende schema te houden:

Onderwijs (waarom koos je voor deze specialiteit)

Werkervaring (voor elke plaats: waar en door wie je hebt gewerkt, je belangrijkste verantwoordelijkheden, je prestaties, reden om te vertrekken)

Wat voor soort baan wil je nu vinden (welke taken zijn interessant voor jou, benadruk je voordelen, geef professionele interesses aan in wat je in de toekomst op dezelfde manier zou willen ontwikkelen, wat voor soort bedrijf, team en collega’s het zou moeten zijn)

Een paar woorden over jezelf als persoon (humor doet geen pijn)

5). Verduidelijkende vragen

Een goede HR zal ook het bedrijf en de vacature aan jou voorleggen en wacht op verhelderende vragen van jou. Als de matrozen geen vragen hebben, is dit als een signaal van gebrek aan interesse (tenzij de recruiter natuurlijk niet eerder de lijst met je voorbereide vragen heeft beantwoord)

6). Na het interview

HR zal je zeker begeleiden door het aantal fasen en de data voor het geven van feedback. Het enige dat overblijft is wachten. In het geval van een negatief antwoord is hysterie niet nodig, het meest geschikte gedrag zou zijn om het gesprek te bedanken en de reden te verduidelijken. Misschien dit (helaas niet allemaal negatieve antwoorden geven, maar gewoon zwijgen … om zulke HR-s te verbranden). Er is niets mis mee om te bellen en uw lot te achterhalen.

Onthoud dat de recruiter de persoonlijke competenties van de kandidaat beoordeelt, of hij voldoet aan de bedrijfswaarden en de geest van het team, hoe hij echt in het team zal passen en hoe comfortabel hij zal zijn. Probeer bij het kiezen van een bedrijf de bedrijfscultuur te bestuderen, want het is niet alleen belangrijk om een ​​baan te vinden, maar ook om de sfeer en mensen te vinden met wie je graag samenwerkt.

temp agencies

https://www.globalrecruitment.info/