Tuin info
Image default
Auto's en Motoren

Hoe haalt u het beste uit de verkoop van uw mobilehome?

Waarom uw mobilhome verkopen?

Een mobilehome is populair voor vakantie. Alles is aan boord: keuken, toilet, douche, slaapplaatsen en overal is wel plek voor een mobilehome. Kortom: het is ultieme vrijheid. Maar wat als u uw mobilehome wil verkopen? Bijvoorbeeld omdat onderhoud en stalling te duur worden, of uw leven is ingrijpend veranderd en een mobilehome past er niet meer bij.
Wat de reden ook is, u wilt er natuurlijk wel een goede prijs voor krijgen. In dit artikel geven we tips hoe u dat het beste kunt aanpakken en waar u op moet letten. Of is het misschien een beter idee om uw mobilehome in te ruilen?

Tips

Bij een mobilehome verkopen komt een hoop kijken. Hieronder een aantal tips en tricks:

  • U kunt natuurlijk het werk uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Dan heeft u geen omkijken meer naar de verkoop. Maar wees ervan bewust dat de kosten hiervan af gaan van de winst.
  • Zorg voor een goede waardepaling bij het mobilehome verkopen. Kies een realistische prijs. Een aantal dingen die zwaar meewegen bij de prijsbepaling zijn: bouwjaar, staat, aantal kilometers op de teller en eventuele aanvullende opties.
  • Doe een gratis kentekencheck bij de RDW. Met een kentekencheck kunt u alle informatie over uw mobilehome opvragen: bijvoorbeeld schades, juridische staat of de dagwaarde. Zo heeft u alle informatie duidelijk op papier.
  • Zorg voor een goede advertentie. Tip: hoe uitgebreider de advertentietekst, hoe betrouwbaarder u als verkoper overkomt. Neem de volgende dingen in ieder geval op: prijs, afmetingen, bouwjaar, merk, indeling, aantal slaapplaatsen, staat en hoeveel hij is gebruikt, stalling, eventuele extra’s, aslast en bandenkwaliteit.
  • Maak duidelijke foto’s van het interieur en exterieur. Maak een overzichtsfoto van de buitenkant, maar ook van details.
  • Doe aan online promotie. De meeste potentiële kopers beginnen hun zoektocht naar een mobilehome op Internet.
  • Na de verkoop, zorg dan dat het papierwerk in orde is. Vooral het vrijwaringsbewijs is belangrijk: dat bewijst dat u niet meer de eigenaar van de mobilehome bent.

Mobilehome inruilen

Behalve uw mobilehome verkopen, kunt u deze natuurlijk ook inruilen. Dat kan bij de meeste mobilehome dealers. U heeft dan niet de zorgen van de verkoop en voor het geld dat u terugkrijgt voor de oude mobilehome, kunt u een nieuwe kopen of misschien een caravan. Mocht u dat niet willen, dan kunt u hem ook gewoon verkopen aan de mobilehome dealer.

Succes!

Hopelijk bent u met dit artikel wat wijzer geworden. Wij wensen u veel succes met uw mobilehome verkopen. Met hopelijk een goed resultaat!