Tuin info
Image default
Auto's en Motoren

Aanhangwagen huren: dit is waar je op moet letten!

Het is altijd een hele klus, verhuizen. Je moet je hele hebben en houwen verplaatsen en je zult versteld staan hoeveel spullen je wel niet hebt. Maak je liever geen gebruik van een verhuisbus of verhuiswagen dan kom je al snel uit op een aanhangwagen. Bevind je je in de omgeving Gent overweeg voor aanhangwagen huren in Gent. Op welke dingen moet je letten als je besluit om een aanhangwagen te gaan huren?

Ben je bevoegd om met een aanhangwagen te rijden?

Ten eerste zal je je moeten afvragen of je wel bevoegd bent om met een aanhangwagen de weg op te gaan. Zonder de juiste papieren kan je aardig in de problemen komen en je wilt natuurlijk niet in aanraking komen met de politie. Het verhuizen zelf kost al genoeg en een boete daar bovenop doet geen wonderen en wil je vermijden. 

Je moet een rijbewijs B hebben om een aanhanger te gebruiken

Ben je in het bezit van een B rijbewijs dan is het mogelijk om gebruik te gaan maken van een aanhangwagen. Toch gelden er een aantal limieten. Het totale gewicht van de lading en de aanhangwagen mogen in totaal niet meer dan 750kg bedragen. Wordt dit gewicht overschreden dan mag de combinatie van een auto en aanhangwagen niet meer dan 3500kg bedragen. Daarnaast mag het gewicht van aanhanger en wagen niet hoger zijn dan het trekvermogen van je auto.

Wees voorbereid als je gebruik gaat maken van een aanhangwagen

Een tip die niet onderschat mag worden is dat je je goed moet voorbereiden als je besluit om met een aanhangwagen te gaan rijden. Je wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Zorg ten eerste dat je ver van te voren de aanhangwagen reserveert, zodat je zeker weet dat je het op de verhuisdag kunt gebruiken. Altijd je rijbewijs en bankpas meenemen naar het verhuurbedrijf, daar vragen ze namelijk in de meeste gevallen om. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf dat jou de aanhangwagen verhuurt weet wie je bent. Tot slot controleer de staat van de aanhangwagen. Doen de lichten het en is de bandenspanning in orde? De bandenspanning moet namelijk 3 bar zijn. Door dit na te gaan voorkom je pech onderweg