Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

De leukste hobby’s voor in eigen tuin

De tuin is een leuke plek om vele hobby’s in uit te oefenen. Je hebt die mooie tuin immers niet voor niets! Heerlijk in de buitenlucht, in de verse zuurstof. Hieronder vind je een aantal leuke hobby’s voor in de tuin.

Luchtbuks schieten: gaaf!

Het schieten met een luchtbuks is leuker dan je misschien denkt. Een dure hobby? Dat hoeft niet per definitie waar te zijn. Je kunt het zo duur maken als je wil, maar een degelijke luchtbuks kan gelukkig relatief goedkoop zijn. Een luchtbuks werkt met luchtdruk, en dus niet met ontploffingen. Het is dus geen vuurwapen! Knutsel een leuke schietschijf in elkaar en je zult gegarandeerd veel fun hebben. Toe aan wat meer uitdaging? Koop dan een bewegende schietschijf of iets dergelijks wat meer precisie vergt. Let er wel op dat je tuin groot genoeg is om te schieten met een luchtbuks. Daarnaast dien je natuurlijk altijd veilig met een luchtbuks om te gaan. Vanaf 18 jaar mag je een luchtbuks kopen en mag je deze bezitten. Het gebruik is volledig legaal in eigen tuin.

Barbecueën!

Word jij de nieuwe barbecue koning of koningin? Barbecueën is leuker en uitdagender dan je denkt. Zo bestaan er ontelbaar veel koolsoorten, welke past het best bij jouw manier van bereiden? Iemand die barbecueën tot een ware hobby verheft houdt overal rekening mee. Denk bijvoorbeeld aan de interne temperatuur van het vlees, de hoek waarin de roosters openstaan en het type barbecue. Door veel te proberen kom je er achter waar je het beste vlees kunt kopen in de buurt en wat de lekkerste marinades zijn. Daarnaast kun je goede grilltechnieken ontwikkelen die garant staan voor een lekker stukje vlees, vis of iets anders. Verras jij je vrienden en familie straks met een heerlijke pulled pork of de perfecte steak? Tip: doe eens gek en steek op een sneeuwachtige winterse dag de barbecue aan, leuk, bijzonder en gezellig!

(Midget)golf: lekker origineel

Golf in eigen tuin? Dat kan toch helemaal niet? Zeker wel! Je denkt wellicht aan perfect onderhouden uitgestrekte Spaanse golfbanen waar je een golfkarretje nodig hebt om de baan over te rijden. Maar juist golf op kleinere schaal is vaak veel leuker voor de niet-gevorderde golfer. Voor heel weinig geld installeer je al een golfputje in je (kunst)grasmat. Er zijn ook kant-en-klare matten verkrijgbaar die je als geheel kunt oprollen en opruimen. Golfen in de achtertuin is leuk voor het hele gezin! Ook kun je in de tuin perfect werken aan je swing, zodat je straks de sterren van de hemel speelt op de ‘echte’ baan.

Tuinieren kan ook een hobby zijn

Je zou het haast vergeten, maar ook tuinieren zelf kan een heerlijke hobby zijn. Het goed onderhouden van een tuin is een ware kunst en het is misschien nog uitdagender dan je denkt. Verdiep je middels het internet en boeken in alle plantsoorten. Pak ook het gazon eens aan zodat je een mooie donkere grasmat hebt liggen in de tuin. Mensen zullen jaloers zijn! Een heerlijke, geordende en goed onderhouden tuin is een ware verademing en vormt een prachtige extra dimensie aan je huis. Je tuin hoeft niet groot te zijn om er wat moois van te maken, tuinieren is voor iedereen met een tuin.

Blijf fit!

Sporten in de buitenlucht is heerlijk. Mensen die het gewend zijn om buiten te sporten zweren er bij. Of het nou gaat om yoga-oefeningen of voetbal, het kan allemaal in de tuin. Verbreek jij straks je record hooghouden? Als je creatief bent bouw je zelfs een hele sportschool in je achtertuin. Nodig je vrienden uit en blijf fit!

Lekker lezen

Ook lezen kan een ware hobby zijn. Of het nou gaat om een spannende thriller, een meeslepende roman of een ijzersterk managementboek, iedereen houdt van lezen, als je het juiste boek maar hebt. Uit boeken valt veel te leren en je verbetert onbewust je beheersing van de taal. Lezen in de buitenlucht is heerlijk. Onder het genot van een hapje en een drankje en de fluitende vogels, geniet je van het boek. Overigens, niet alleen boeken lezen kan je tot een hobby verheffen. Lees bijvoorbeeld je favoriete tijdschrift of gewoon lekker de krant.