Tuin info
Image default
Groothandel

Een beukenhaag laten plaatsen

De beukenhaag is al heel lang de meest populaire haagplant van Nederland. Zou u er op letten, dan zou u deze struik overal zien staan. Het groen of rood blad is makkelijk te herkennen. Hij vormt een mooie afscheiding voor uw tuin, waar hij een gemoedelijke sfeer geeft. Deze inheemse plant doet het eigenlijk overal goed. Zoekt u naar een goede oplossing voor de tuin, dan kunt u bijna niet om de beukenhagen heen. Wilt u meer informatie over de hagen van Beukenhaagkwekerij.nl? Dat vindt u hier.

De beukenhaag aanplanten in uw tuin

De beukenhaag (Fagus sylvatica) is een struik die veel gezien is in Nederland. Deze makkelijke plant kunt u in principe het hele jaar laten aanplanten in de tuin. In de herfst of winter, tussen oktober en april, is het beste moment. De beukenhaag is dan in ruststand, en kan los (met blote wortels) worden aangeleverd. Door de hagen dicht bij elkaar neer te zetten, in de juiste opstelling, weet u zeker dat u snel een overtuigende, dichtgegroeide haag in de tuin heeft.

Hoe verzorgt u de beukenhagen?

Een goede haagplant heeft maar weinig verzorging nodig. Wat vraagt deze plant precies van u? Een haag heeft voldoende voeding nodig als u wilt blijven genieten van een mooie volle struik. Als de planten net uitgezet zijn, is extra meststof zeker nodig. Dan gaat het herstellen en het groeien van de planten snel. Nogmaals mesten in het najaar is aan te raden. Dan hebben de planten voldoende voeding om de wintermaanden te overleven.

De haag snoeien

Het liefst wilt u de haag mooi kunnen snoeien. Met beukenhagen kan dat gewoon. U kunt in feite ze snoeien wanneer u wil. Wilt u een korte haag, of juist een hoge? Het is allemaal mogelijk. Snoeien gaat met de hand, of gemotoriseerd. Zolang u niet snoeit met heel heet weer, lopen de beukenhagen daar geen schade van op.