Tuin info
Image default
Gezondheid

De houdbaarheid van een gember shot

Een gembershot is een versproduct en ook nog eens een koelproduct. In principe heeft alles een houdbaarheid zo ook dus een gembershot. Gelukkig kun je deze wel invriezen voor een langere houdbaarheid, maar eenmaal ontdooid moet je wel opletten want dan hebben ze wel een houdbaarheidsdatum. 

Wat is de houdbaarheid van zo een gembershotje?

In dit artikel lees je alles over de houdbaarheid van een gembershot. De gember shotjes komen uit de vriezer zelf als ze bezorgd worden. Ze worden vers gemaakt voor je bij sapje en zij vriezen ze op dat moment in zodat jij een zo vers mogelijk sapje ontvangt. Het is dan aan jou of je hem dan thuis ook meteen in de vriezer stopt of hem laat ontdooien.

Dit heeft namelijk invloed op de houdbaarheid van het sapje. Ingevroren gebeurt er niet heel veel terwijl als je hem ontdooit hij beperkt houdbaar is. De website geeft wel aan tot hoelang je hem bewaren kan, maar net als andere verse sapjes overal kun je het best eraan ruiken en zelf oordelen of hij nog goed is.

Dit wordt vaker gedaan omdat het een versproduct is. Er zitten verse groente en fruit in die je niet al te lang wilt bewaren. De zijn ook nog eens samengeperst dus schimmels en bacteriën komen hier graag tussen zitten. Daarom is het ook zeker aangeraden om je sapjes gekoeld te bewaren hierdoor verleng je de houdbaarheid ook.

Ik wil sapjes bestellen, kan dat?

Zeker kan dat je moet alleen even kijken of er bezorgopties zijn bij jou in de buurt. In principe wordt er door heel Nederland bezorgd behalve op de Waddeneilanden. Er wordt bezorgd vanaf maandag tot en met zaterdag. Er wordt dus niet op zondag geleverd helaas wel op alle andere dagen. 

Als je bestelt en je aangeeft waar het naartoe bezorgd moet worden dan kun je zelf kiezen in welk tijdslot er bezorgd mag worden. Er zijn drie verschillende tijdsloten die je op de website kunt vinden. Dit is makkelijker voor jou omdat je dan zeker weet dat je thuis bent. Als wij een indicatie geven van hoe laat op die dag dan moet jij die tijd vrij maken en dat is natuurlijk vaak erg lastig en vervelend.

Als je voor 13:00 uur besteld dan wordt het ook de volgende dag al geleverd! Twijfel je toch? Er zijn vele horecagelegenheden die sapje al serveren. Kijk online wie het serveert en probeer er daar eentje. Misschien dat dit je kan helpen om de beslissing te maken!


De mogelijkheid om in België te bezorgen is er ook, alleen niet alle dagen. Dit kan alleen op de woensdag en zaterdag tussen 08.00 en 18:00 uur. Wil je Sapje thuis laten bezorgen? Bekijk hier het bezorggebied.

https://www.sap.je/