Tuin info
Image default
Bouwmaterialen

Dakpannen of toch riet?

Er zijn verschillende dakvormen in Nederland te vinden met allemaal verschillende dakbedekkingen. Vaak zijn eengezinshuizen al goed bedekt. Vaak mag hier ook niet zomaar verandering aan gebracht worden. Wel zijn er veel mensen die hun dak laten verbouwen door middel van een dakkapel. Een dakkapel is een uitbouw van het dak. Bij veel huizen lopen de daken schuin naar beneden. Dit zorgt ervoor dat er niet optimaal gebruik kan worden gemaakt van de ruimte die er op de zolder is. Daarom kiezen veel mensen voor een dakkapel. Het veranderen van de dakbedekking zoals de dakpannen voor een ander soort dakbedekking is vergunningsvrij. Wij hebben een aantal dakbedekkingen voor je uitgelicht.

Dakpannen In Nederland zal je voornamelijk daken vinden die bedekt zijn dakpannen. Dakpannen zijn eigenlijk gewoon gebakken klei. En is ook een van de duurzaamste dakbedekking. Het is in vergelijking tot andere dakbedekkingen niet heel duur namelijk 30 euro per m2. De dakpannen hebben tevens een lange levensduur en doet het goed onder verschillende weersomstandigheden. Daarnaast zijn de dakpannen makkelijk te onderhouden en hoeft u niet te vrezen voor brand. Daarnaast kunnen de dakpannen snel geplaatst worden en kan dus vrij snel gebruikt worden. Wel moeten de dakpannen onderhouden worden. Zo kunnen ze makkelijk schoon worden gemaakt met een hogedrukspuit en moet onkruid weggehaald worden.

Rietendak Veel mensen kiezen ervoor om hun dakbedekking te vervangen. De dakpannen daken zijn overal te zijn en dus niet meer origineel. Wanneer je de look van je huis echt wilt veranderen dan kun je voor rieten daken kiezen. Dit rietendakwordt geplaatst door ervaren rietdekkers. Tegenwoordig wordt er goed gekeken naar de kwaliteit van het riet dat er wordt geplaatst. Daarnaast zijn de rieten daken goed bestendig tegen het Nederlandse weer en heeft net als de dakpannen een lange levensduur. Zo gaan de rieten daken minimaal 25 tot 35 jaar mee. Wel zijn er alleen specifieke daken die kunnen worden omgetoverd in rieten daken.

http://www.rietwerk.nl/