Tuin info
Image default
Tuinhuis

Maak je vijver veiliger met staaldraad

Het hebben van een vijver in je tuin heeft een heleboel voordelen. Zo straalt het rust uit in de tuin, creëer je een plek waar altijd wel wat gebeurt en breng je een extra stukje natuur met al zijn flora en fauna misschien wel naar de stad waar jouw vijver zich bevindt.

Het aanleggen van een mooie vijver is mogelijk in vrijwel iedere voor- of achtertuin omdat je zelf de afmeting van je vijver kunt bepalen. Ook al heb je een kleine tuin, dan is het toch nog mogelijk om een rechte, ovale ronde of misschien wel rechthoekige of vierkante vijver aan te leggen. Leg de vijver wel aan op een lichte plaats want vissen en waterplanten hebben minimaal een halve dag een beetje zonlicht of natuurlijk licht nodig.

Wel kan het hebben van een vijver gevaarlijk zijn; zeker als je kleine kinderen hebt die nog geen gevaar kennen. Een laagje water van 30cm kan al dodelijk zijn voor kleine kinderen en daarom moet je kinderen nooit alleen laten spelen in de buurt van een vijver. Door gebruik te maken van staaldraad los je dit probleem gemakkelijk op.

Met staaldraad dat verkrijgbaar is bij de Staalkabelstunter kun je keurig netjes een omheining maken om de vijver door de draden strak te spannen tussen vier paaltjes die je plaatst. Je kunt zelf bepalen hoe hoog de omheining moet worden en hoeveel draden staaldraad je spant. Hoe meer draden je gebruikt hoe veiliger het wordt.

Het staaldraad kun je gemakkelijk online bestellen bij de Staalkabelstunter en is zowel voor particulieren als bedrijven verkrijgbaar. Het staaldraad is van hoogwaardige kwaliteit en zal niet gaan roesten en dus jarenlang zorgen voor dat prachtige uiterlijk van je tuin. Bescherm je kinderen dus gemakkelijk tegen het gevaar van je vijver met prachtige kooikarpers door gebruik te maken van staalkabel.