Tuin info
Image default
Woning en Tuin

Onderhoud van de tuin

Het klimaat in Nederland zorgt ervoor dat onze tuin van het nodige onderhoud voorzien moet worden. Zeker wanneer het geregeld regent en tussendoor de zon flink schijnt groeien bomen en planten in de tuin volop. Maar ook de verschillende seizoenen vragen om verschillend onderhoud en zorg in de tuin. Daar hoort uiteraard geschikt gereedschap bij. Zowel voor het snoeien als voor het opruimen van al dat blad. Lees hier meer welke tools er in je tuin niet mogen ontbreken.

Draadloze kettingzaag

Een kettingzaag kun je voor meerdere doeleinde inzetten. Zo kun je hout mee zagen voor in de openhaard of kampvuur bijvoorbeeld. Maar ook grotere stevige takken in je tuin zijn handig om met een draadloze kettingzaag te snoeien. Vaak kom je hier namelijk met een gewone heggenschaar niet doorheen. Een kettingzaag kan dus voor meerdere doeleinde ingezet worden. Een kettingzaag heb je in verschillende vormen, zowel met als zonder draad. Een draadloze kettingzaag aanschaffen geeft je extra comfort. Omdat je namelijk vaak op hoogte werkt in de tuin, zit de snoer niet in de weg. Dit maakt het werk een stuk veiliger.

Heggenschaar

Voor het fijnere werk is een heggenschaar meer geschikt. Je hebt deze ook in de elektrische variant. Zeker voor heggen is de elektrische heggenschaar een goede uitkomst. Wanneer de stammen niet de dik zijn kun je de heg op een goede en snelle manier snoeien, zonder dat je te veel inspanning moet leveren.

Rug bladblazer

Een bladblazer zet je al snel in in de herfst wanneer de blaadjes van de bomen vallen. Maar ook in de zomer komt deze heel goed van pas. Veel bomen verliezen hun bloesem, denk daarbij aan de blauweregen, wat veel overlast kan geven. Daarnaast blijft na het snoeien veel los blad achter op de grond. Een goede rug bladblazer helpt je bij het opruimen van al dit losliggend blad. De periode van het jaar maakt dan dus niet uit.