Tuin info
Image default
Aanbiedingen

Tuinadvies en tuininfo voor een gezonde tuin

Tuinadvies en tuininfo voor een gezonde tuin

Heel veel tuinliefhebbers houden van een nette en gezonde tuin, toch is het niet altijd evident om bloemen en planten in leven te houden. Tuin-info.nl is de site bij uitstek waar je zowel alles over tuinkruiden, het aanleggen van een vijver, en advies over biologisch tuinieren kan lezen. Ook een van de beter sites op gebied van tuin-info of tuinadvies is www.tuinoverzicht.be want bloemen en planten groeien pas als ze in de juiste grond staan en daarnaast kan zon en regen een raar spel spelen met de gezondheid van bloemen en planten.

Bloemen en planten zijn kwetsbaar

Zo zijn bloemen en planten zijn kwetsbaar voor schimmels, bacteriële infecties, insecten en vele andere problemen. Een manier waarop telers hebben geprobeerd hun planten gezond te houden, is met pesticiden. Pesticiden werken door de roofdieren van ongedierte te doden, waardoor planten sterker en gezonder worden. Sommige bestrijdingsmiddelen maken bloemen of planten ook aantrekkelijker of versterken hun kleur of geur. Toch zijn pesticiden niet aan te raden voor de natuur rondom ons. Ook mensen met een moestuin en die biologisch tuinieren houden niet zo van pesticiden. Deze producten bevatten meestal gevaarlijke stoffen die slecht zijn voor mens en dier. Ook trekken deze pesticiden in de bodem waar ze jaren nadien nog terug te vinden zijn. Dieren die de bodem luchtig houden zullen hierdoor dikwijls sterven en de grond kan na een tijd ook onvruchtbaar worden.

Een gezonde tuin kan ook zonder pesticiden

Een gezonde tuin kan ook zonder pesticiden. Het is perfect mogelijk verschillende soorten planten naast elkaar te planten die bepaalde insecten uit de buurt houden. Op die manier verkrijgen we een gezond evenwicht tussen planten, bloemen en insecten. Dat wil niet zeggen dat alle insecten zullen verdwijnen, maar ze gaan wel hun biezen nemen en ergens anders hun buikje rond eten.