Tuin info
Image default
Barbecue

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

De zomer laat eindelijk iets van zich zien. Het heeft even mogen duren maar nu begint eindelijk de zon weer te schijnen en kunnen we weer massaal naar buiten. Je ruikt overal op straat dat de BBQ ergens aan staat, iedereen trekt zijn zomerkleding weer uit de kast en veel mensen zitten weer lekker in de tuin. Met dit mooie weer zou het natuurlijk wel fijn zijn als jouw tuin dit ook toe laat. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je het beste je tuin klaar voor de zomer kan maken. 

Allereerst is het belangrijk dat je mooie schaduwplekken creëert zodat je lekker uit de zon kan als het je even te warm wordt. Dit is ook fijn voor als je bezoek hebt. Je kan schaduw creëren door een simpele parasol neer te zetten, maar dit is wel erg standaard en een beetje saai. Je kan ook een oud laken of een oud tafelkleed ophangen om een schaduwdoek te maken. Zo kan je de hele dag lekker buiten zitten zonder dat je weg smelt. 

Ten tweede is het een goed idee om je tuin goed in te richten. Zorg dat je zonplanten genoeg zon kunnen krijgen en je schaduwplanten niet te veel zon krijgen. Als je veel ruimte hebt in je tuin is het ook altijd leuk om een vijvertje aan te leggen. Dit is erg makkelijk in onderhoud als je een goede dab dompelpomp hebt. Verder heb je maar weinig vijverbenodigdheden nodig. Zo een vijver is geweldig om even bij af te koelen. 

Verder moet je natuurlijk een goede plek hebben om je BBQ neer te zetten. Een goede plek voor een BBQ is vaak in een veranda. Een veranda is een geweldige toevoeging aan je tuin. Je kan er een mooie tuinset in neerzetten en je kan er het hele jaar door van genieten. Als het regent zit je lekker droog en als de zon schijnt zit je in de schaduw. 

http://waterpomp.be