Tuin info
Image default
Hottub

Vreemde kersttradities

Overal in de wereld wordt kerst gevierd. Als je hier eens over nadenkt betekend dat dat er heel erg veel landen zijn die mee doen aan deze feestdag. Grappig is ook dat elk land er zo zijn eigen kersttradities op nahoudt. In dit artikel hebben we de grappigste, vreemdste en smerigste kersttradities van over de hele wereld onder elkaar gezet. Als je dit leest vind je de door oma gebreide ugly christmas sweater ineens niet zo erg meer. 

We trappen de lijst af met een rare gewoonte die ze in Tsjechië hebben. Hier denken ze namelijk dat als je op kerstavond aan vasten doet, je dan een visioen krijgt van een gouden varken. Als je deze inderdaad krijgt, zal het je veel geluk in het nieuwe jaar brengen. 

Als je in Groenland aanschuift bij een kerstdiner is er een Grote kans dat je “mattak” te eten krijgt: walvishuid met daarop een blubberachtige substantie. Zijn wij even blij dat we niet in Groenland wonen. 

In Finland houden ze wel van een spelletje. Het is daar de gewoonte om pap te eten met kerst. In een van de kommetjes zit een amandel verstopt. Wie de amandel vindt, moet een liedje zingen. 

In Australië valt de kerst midden in de zomer. Het is daar dus gebruikelijk om in je korte broek naar buiten te gaan en bijvoorbeeld te barbecueën op het strand 

Als je van veel eten houdt, moet je naar Oekraïne. Hier bestaat het kerstdiner uit maar liefst 12 gangen. Voordat iedereen begint met eten moet het jongste kind checken of de avondster te zien is. Hierna mag er pas gegeten worden. 

Als je dit allemaal zo leest, mag je toch blij zijn dat je gewoon in Nederland woont. Hier is het raarste wat je kan overkomen een grappige kersttrui. Daar kunnen we dan nog wel mee leven. 

http://www.uglyxmas.be