Tuin info
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van plisségordijnen

Plisségordijnen bieden tal van voordelen en zijn een elegante en flexibele raamdecoratie. Of u nu op zoek bent naar gordijnen die aan al uw wensen en eisen voldoen, plisségordijnen zullen hoogstwaarschijnlijk aan uw verwachtingen voldoen. Deze gordijnen zijn subtiel elegant, duurzaam en ongelooflijk flexibel. Plisségordijnen zijn veelzijdig en hebben talloze voordelen waar u van kunt profiteren als u ze kiest voor uw interieur.

 

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn gordijnen met strak geplisseerde stof, waardoor ze vlak hangen. Deze plooien, ook wel plissés genoemd, geven de gordijnen een verfijnde uitstraling en maken ze zeer flexibel. Bovendien bieden ze verschillende afwerkingsmogelijkheden, waardoor u uw plisségordijnen uniek kunt maken. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een hele plisse zonwering overkapping.

 

Handige kenmerken

Een handig kenmerk van plisségordijnen is dat ze vrijwel in elk raam passen. Zelfs ramen met een aparte vorm, zoals halfronde ramen, kunnen van plisségordijnen worden voorzien. Ze zijn verkrijgbaar in breedtes vanaf 60 cm en kunnen tot wel 260 cm hoog worden gemaakt. Dit betekent dat er veel ramen zijn waarvoor plisségordijnen geschikt zijn.

 

Zelfs wanneer u een plisségordijn voor een groot raam hangt, blijft het een subtiele raamdecoratie. Dit komt weer door de plissés. Wanneer u het gordijn helemaal opvouwt, vormt het slechts een dun, smal pakketje dat niet in de weg hangt.

 

Vormen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in meer dan 150 verschillende kleuren, inclusief fade-outkleuren waarbij twee kleuren subtiel in elkaar overlopen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stofsoorten, variërend van transparant tot verduisterend. Een transparant plisségordijn kan mooi worden gecombineerd met een verduisterend gordijn, of andersom. Als u een alles-in-één oplossing wilt, kunt u kiezen voor Day & Night-plisségordijnen. Deze gordijnen bestaan uit zowel een verduisterende als een transparante stof, beide groot genoeg om het hele raam te bedekken.

 

Andere handige opties

Een handige optie is de top-down, bottom-up functie. Hiermee kunt u de plisségordijnen halverwege het kozijn vastzetten, of op elke andere gewenste hoogte. Zo kunt u bijvoorbeeld de gordijnen op ooghoogte instellen, zodat anderen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. U kunt er ook voor kiezen om alleen top-down of bottom-up te gebruiken. De bediening van de gordijnen kan handmatig zijn, met een kindveilig koord, of elektrisch via een afstandsbediening of app.

 

Kortom

In conclusie bieden plisségordijnen tal van voordelen als elegante en flexibele raamdecoratie. Ze passen vrijwel in elk raam, zijn subtiel en compact, en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stofsoorten, waardoor u uw interieur kunt personaliseren. De top-down, bottom-up functie en verschillende bedieningsopties maken ze zeer handig in gebruik. Of het nu gaat om het creëren van privacy, het reguleren van lichtinval of het toevoegen van een esthetisch element aan uw interieur, plisségordijnen zijn een uitstekende keuze die voldoen aan uw behoeften en stijlvoorkeuren.

https://terrasplisse.nl/