Tuin info
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van kunstgras in de tuin

Kunstgras is een zeer geschikte en slimme oplossing voor jouw gazon aan huis en staat bekend om tal van voordelen die het voor jouw als eigenaar gemakkelijker maken. Kunstgras ziet er het hele jaar door altijd mooi uit, aangezien het weer geen directe invloed uit kan oefenen op het uiterlijk van de grasmat. Hierdoor blijft het gras het hele jaar door mooi groen, netjes en opgeruimd en ziet er daardoor altijd erg goed uit, ongeacht het weer.

Je bent minder tijd kwijt aan het onderhouden van het gazon

Het is vele malen handigere voor jou als huiseigenaar omdat het niet veel onderhoud vereist. Dit type grasmat hoeft namelijk niet te worden voorzien van water, mest of worden gemaaid zoals echt gras. Het beste van alles? Minder tijd besteden aan het onderhouden van jouw gazon betekent automatisch ook meer tijd om van je eigen tuin te genieten. Een kunstgrasveld vereist het hele jaar door geen grasmaaier zoals bij echt gras om het te op de juiste hoogte te maaien. Daarnaast zijn grasmaaiers slecht voor het milieu en kunnen mogelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Je vermindert daarnaast ook nog eens de luchtvervuiling die door grasmaaiers wordt veroorzaakt, waardoor het kopen van een grasmat ook nog eens beter is voor het milieu.

Het kopen van kunstgras is huisdiervriendelijk

Goed om te weten! Het kopen van kunstgras is huisdiervriendelijk. Dit omdat het kunstgras niet op kan worden gegraven en hygiënisch blijft. Ook is het erg makkelijk schoon te maken. Daarnaast spelen honden net zo graag op kunststof grasmatten als op echt gras. Ook is het erg mogelijk om dierlijk afval te verwijderen van het gazon met behulp van een licht reinigingsmiddel en water of een van de huisdiervriendelijke producten van een dierenwinkel.

Bij een specialist, zoals bij TopKunstgras, is het kunstgras nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras

Bij een specialist, zoals bij TopKunstgras, is het kunstgras nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras. Hierdoor weet je zeker dat de door jou gekochte grasmat perfect oogt in de tuin en het oppervlak behoud op lange termijn nog steeds de natuurlijke uitstraling. Dit maakt het over zijn volledige levensduur veel kosteneffectiever dan echt gras, aangezien je niet langer meer hoge kosten kwijt gaat zijn aan onder meer onkruidverdelgers, grasmaaiers, water en grasvoer. Vaak zijn de grasmatten per vierkante meter te bestellen, zodat je altijd erg nauwkeurig je inkopen kunt doen voor de tuin.

https://topkunstgras.be