Tuin info
Image default
Woning en Tuin

De ideale deurvanger voor jouw buitendeur!

Heb jij last van een open- of dichtslaande buitendeur, zoals de voor- of achterdeur of de deur van je tuinhuisje? Het is dan belangrijk om dit te voorkomen, aangezien de deur en de sluiting anders beschadigd raken. Een deurvanger is hiervoor de ideale oplossing. Echter, zijn er veel verschillende soorten deurvangers. Om te weten welke het beste geschikt is voor jouw buitendeur, wordt dit in deze tekst toegelicht.

 

Wat is een deurvanger?

Een deurvanger voorkomt het dicht- en openslaan van deuren, door middel van een bepaalde sluitkracht. Deze sluitkracht kan van wel 20 tot 115 N zijn, waarbij het vanaf 80 N geschikt is voor zware deuren. De N (newton) is ook de weerstand waarmee je de deur weer opent. Het laatste stukje bij het sluiten van de deur wordt met een deurvanger automatisch gesloten. De kans dat je vingers tussen de deur komen wordt hiermee verkleind en de deur wordt geruisloos gesloten, waardoor je je kan blijven concentreren op je werk, rust hebt en de buren er ook geen last van hebben. De deur kan met de deuropvanger in elke gewenste stand open blijven staan en is niet heel opvallend, doordat hij aan de bovenkant van de deur gemonteerd wordt. De deurvanger is hierdoor ook geen struikelblok. De sluitsnelheid van de deur kan je bij de meeste deuropvangers zelf bepalen en instellen.

 

Soorten deurvangers

Er zijn verschillende soorten deurvangers, afhankelijk van het gewicht en de breedte van jouw deur. Op basis daarvan kan bepaald worden welk type deurvanger geschikt is voor jouw situatie. Je kan bij het merk Dumilex kiezen uit een deurvanger voor een deur van 40, 80 en 100 kg en uit een hoge of lage sluithaak. Een lage haak is voor terugliggende deuren en een hoge haak voor gelijkliggende en opdekdeuren. Bij het merk Dictator kan ook voor een hoge of lage haak gekozen worden, maar kan je daarnaast ook kiezen welke sluitkracht je nodig hebt (afhankelijk van het gewicht van de deur). Daarnaast heb je haken voor gelijkliggende deuren van -4 tot +14 mm, deuren met een opdek van +15 tot +30 mm en voor terugliggende deuren van -5 tot -20 mm, wat specifieker is dan bij het merk Dumilex. Bij de Dumilex deurvangers heb je juist een maximaal deurgewicht en deurbreedte bij ieder type deurvanger en kan je kiezen uit een vaste of verstelbare sluitsnelheid. Als laatste heb je deurvangers van RVS en van staal, waarbij RVS ideaal geschikt is voor buiten.

 

Deurvanger voor buiten

Zoals hiervoor toegelicht is, zijn deurvangers van RVS ideaal geschikt voor buiten. Het voordeel hierbij is dat de deurvanger voor een betere klimaatbeheersing zorgt bij bijvoorbeeld kantoortuinen, slachthuizen en koelcellen. Deurvangers van RVS zijn dus ook zeer goed geschikt voor vochtige ruimtes of ruimtes waar hygiëne van belang is, aangezien deze deurvangers niet roesten. Het is ook belangrijk om voor een RVS haak te kiezen, als je deze los wilt bestellen voor bij de deurvanger voor buiten. Zowel het merk Dictator als Dumilex verkopen RVS deurvangers voor verschillende type deuren, waardoor je altijd de juiste deurvanger voor jouw buitendeur kan vinden. Ook de windkracht is een belangrijke factor bij buitendeuren, dus is het aan te raden om voor een deurvanger te kiezen met een instelbare oftewel verstelbare sluitkracht. Voor een RVS deurvanger met verstelbare sluitkracht kan je een kijkje nemen op de webshop van Toplock.nl.

https://www.toplock.nl/deurbeslag/deurvanger