Tuin info
Image default
Dieren in de tuin

Broedmachine van het merk MS

MS is een fabrikant van broedmachines voor bedrijven en particulieren. de ms broedmachines zijn wereldwijd verkrijgbaar en in Nederland en België is MS uit gegroeid tot belangrijkste fabrikant. Ms broedmachines zijn verkrijgbaar met een capaciteit vanaf 35 stuks en de grootste broedmachines kunnen een capaciteit hebben tot 2000 stuks. De machines worden gemaakt in Ittervoort en hier kan men ook terecht komen voor reparaties en onderhoud. Een ms broedmachine is er zowel in een automatische als halfautomatisch variant. Ms broedmachines worden vaak gebruikt door sportfokkers om bijvoorbeeld duiveneieren mee uit te broden. Ook worden ze wel gebruikt om de eieren warm te houden bij bijvoorbeeld een vlucht.

Broedmachine

Een broedmachine is een apparaat waarmee eieren kunnen worden uitgebroed. Vaak worden ze gebruikt voor kippeneieren. De machine heeft altijd een constante temperatuur en draait de eieren een paar keer om per etmaal. Ook wordt de luchtvochtigheid bijgehouden want ook dit is erg belangrijk voor de eieren. De temperatuur voor het uitbroeden van de eieren verschilt per dier. De temperatuur van kippeneieren is 38,3 graden in een vlakbroeder en 37,5 graden in een motorbroeder. In een motorbroeder wordt de lucht door middel mechanisch gecirculeerd, in een vlakbroeder beweegt de lucht enkel door natuurlijke thermiek. De motorbroeder is hierdoor gelijkmatiger warm dan de vlakbroeder. Na het uitkomen van de eieren mogen de kuikens maximaal 24ur in de broedmachine blijven, daarna gaan ze naar de kunstmoeder, vaak is dit een warmtelamp. De meeste vogels hebben een broedduur van 20 tot 40 dagen. Alleen de kwartelsoorten hebben een kortere broedduur, namelijk de Japanse kwartel 17 dagen, dwergkwartel 16 dagen, kwartels 18 dagen en struiskwartels hebben ook een broedduur van 18 dagen.

Waar is het te gebruiken?

Een MS broedmachine kan eigenlijk overal worden neergezet. Het is wel belangrijk dat de ruimte droog is en geventileerd wordt. Is de ruimte waar de broedmachine neer wordt gezet warm, dan verbruikt de machine ook minder stroom om warm te worden en warm te blijven. De beste temperatuur om een broedmachine neer te zetten is tussen de 10 en 25 graden.  De broedmachines worden meestal gebruiksklaar afgeleverd alleen de stekker moet dan nog in het stopcontact. Na het inschakelen moet de broedmachine sowieso een dag draaien om alles te kunnen controleren of het goed werkt.

3 dagen voor de uitkomst kunnen de eieren op de uitkomstlade worden neergelegd. De temperatuur moet wat zakken naar 37,6 graden en de luchtvochtigheid moet juist wat omhoog en de broedmachine moet zo weinig mogelijk open blijven, nu kunnen de eieren goed uitkomen. Checl alle info

http://kinderdoeplein.nl/