Tuin info
Image default
Woning en Tuin

Vergroot de biodiversiteit met een groendak

Zou je ook graag meer vlinders, bijen en hommels zien in de stad? Wil je jouw steentje bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit? Dan is een groendak de oplossing voor jou. Woonhuis, wolkenkrabber of ondergrondse parking, Ecoworks brengt elk dak tot leven. Kies bijvoorbeeld voor het Sedumdak, ook wel het instapgroendak. Dit dak heeft een mengeling van onderhoudsarme vetplanten en een dunne substraatlaag. Dit resulteert in een beperkt gewicht en is daarom ideaal voor grote platte daken. Wil je nóg beter bezig zijn? Ontdek dan de mogelijkheden van een biodiversiteitsdak. Dit staat ook wel gelijk aan een mininatuurgebied op je huis of gebouw. Kleurrijke wilde bloemen, vlinders, bijen en ander microleven.

Alle voordelen van groendaken voor jou en je omgeving

Vanzelfsprekend is een groendak een prachtig iets om naar te kijken. Maar ook zware regenbuien worden vlot geabsorbeerd. Dit betekent dat een waterbuffersysteem overbodig wordt. Door betere isolatie geniet u bovendien van meer rendement. Dit maakt het een slimme keuze, de levensduur van je dak wordt met 60 jaar verlengd. Ook ontvang je in veel gevallen subsidie voor jouw groendak. Dit zijn slechts enkele van de voordelen waar je van geniet bij de aanschaf van een groendak. Maar ook voor zwemvijvers kun je bij Ecoworks terecht. Geniet hiermee van zorgeloos waterplezier, altijd.

Kom meer te weten over de mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de zwemvijvers van Ecoworks? Of wil je een groendak laten realiseren? Neem dan gerust eens contact op met een van de deskundige medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Ook wanneer je meer informatie wilt over bijvoorbeeld zwemvijvers, zit je hier goed. Bekijk de contactmogelijkheden op de website. Hier kun je bovendien nog veel meer lezen over wat er allemaal mogelijk is. Heb je een vraag? Ook dan staan de experts van Ecoworks graag voor je klaar.