Tuin info
Image default
Bedrijven

Verbeter je tuin

Wil je wat groene planten in je tuin planten, maar heb je geen tijd om andere planten te onderhouden? Dan is er voor jou een oplossing. Er zijn genoeg planten die weinig aandacht nodig hebben. Daarnaast zijn er verschillende technieken om onderhoud te beperken. Hieronder vindt je enkele tips om uw tuin onderhoudsvriendelijk (meer) te maken.

Gebruik vaste planten

Vaste planten bloeien vaak jaren zonder dat je ernaar om hoeft te kijken, ideaal wanneer je niet altijd thuis bent. Iets nieuws te potten of zaaien is niet eens nodig voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Kies daarom voor vaste planten in plaats van eenjarige planten. Je zult merken dat dit het onderhoud drastisch verminderd. Voorbeelden van vaste planten vind je hier. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor voorjaarsbloeiende bloembollen zoals sneeuwklokjes, botanische tulpen en krokussen. Deze bloemen verwilderen en hoeven daarom niet elk jaar uit de grond gehaald te worden.

Kies de juiste weg

Mensen denken meestal dat geplaveide tuinen geen onderhoud nodig hebben. Dit is echter niet het geval. De tegels vormen groene aanslag en vervolgens groeit er onkruid tussen de voegen. U kunt dit tegengaan door de voegen tussen de tegels af te dichten met elastische voeg. Spreid daarnaast een worteldoek onder het trottoir uit om te voorkomen dat er wortels verschijnen. Koop grote tegels in de tuin omdat onkruid tussen kleine straatstenen (zoals straatstenen) gemakkelijker groeit. Kijk hier voor meer informatie over het bestrijden van onkruid.

Zeg nee tegen decoratieve bloempotten

 

Ook al staat de decoratieve bloempot mooi op het terras, toch vraagt ​​hij veel aandacht en onderhoud. Het moet regelmatig worden bewaterd en er moet van tijd tot tijd voor nieuwe potgrond worden gezorgd voor deze planten. Gebruik daarom geen decoratieve bloempotten in gemakkelijk te onderhouden tuinen. U kunt natuurlijk kiezen voor bloempotten met planten die gemakkelijk te onderhouden zijn, zoals siergrassen.

 

Zeg ja tegen grind

De aanleg van de grindtuin kan even duren, maar het daaropvolgende onderhoud is niet slecht. Het enige dat u af en toe hoeft te doen, is grind harken om onkruid te voorkomen. Plaats bij het leggen van grind stoepranden rond het grind om het in de juiste positie te bevestigen. Daarnaast zijn stoepranden een goede manier om de lijnen in het tuinontwerp duidelijker te maken.

 

Voorkom onkruid door bodembedekkers

Bodembedekkers zijn vaste planten en heersers die plat over de grond groeien. Deze planten bedekken alle grond, zodat er geen licht kan komen. Door het gebruik van bodembedekkers krijgt onkruid minder kans om te groeien. Indien de plant net nieuw is, kun je tijdelijk houtsnippersneerleggen om het onkruid tegen te gaan. Voorbeelden van planten die geschikt zijn als bodembedekkers zijn de Ooievaarsbek, kattenkruid en de Hartlelie.

 

 

Jouw gazon spik en span houden

 Veel tuinliefhebbers doen er alles aan om hun tuin zo netjes mogelijk te houden. Logisch, aangezien het veel werk is om dat voor elkaar te krijgen. Een goed gazon heeft een van nature mooie, groene kleur. Dit is een typisch kenmerk van een gezonde grasmat. Toch moet je goed opletten, er zijn namelijk veel zaken die je gazon kunnen verpesten. Ten eerste moet zorgen dat je het gras goed bevochtigd. Doe je dat niet, dan droogt je gras uit. Het kan ook zo zijn dat je last krijgt van beestjes, en dan met namen slakken. Slakken zijn een nachtmerrie voor elk mooi gazon. Ze eten het gras namelijk op. Je kunt aaltjes tegen slakken gebruiken om dit te voorkomen. Een ander woord voor aaltjes zijn nematoden. Aaltjes tegen slakken zijn kleine beestjes die de larven van onder andere slakken op eten. Aaltjes of nematoden zijn online eenvoudig te bestellen.

 

https://www.biogroei.nl/aaltjes-tegen-slakken