Tuin info
Image default
Tuin verlichting

Tuinverlichting zorgt voor sfeer

Wanneer u uw tuin opnieuw gaat aanleggen, vergeet dan niet naast een beplantingsplan een verlichtingsplan voor de tuin te maken. Verlichting is vaak een stelpost, maar u zult er buitengewoon veel plezier aan beleven als ook ’s avonds van uw prachtige tuin kunt genieten. Verlichting kan op praktisch elke plek in uw tuin aangelegd worden. Maar het is erg handig als u tijdens de aanleg van uw tuin al weet waar de verlichting komt zodat hier direct rekening mee gehouden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan spots in een wand van een gemetselde tuinbak of grondspots tussen uw terrastegels.

Bekabelingsplan .. of niet?

Voor u daadwerkelijk verlichting gaat uitzoeken, is het raadzaam eerst te bepalen welk soort lamp u voor uw verlichting gaat gebruiken. Dit kan zijn 12 volt lampen die laagspanning nodig hebben, Solar lampen of LED lampen. Voor de eerstgenoemde lampen zult u een bekabelingsplan nodig hebben. Tenslotte wilt u weten waar de kabels zich onder de grond bevinden mocht zich een probleem voordoen. Solar- en LED-verlichting kunt u zonder kabels eenvoudig overal plaatsen en dus ook verplaatsen. Zo kunt u afwisselend onderdelen van uw tuin verlichten en dat is erg handig.

Verlichting op batterijen en/of zonlicht

LED-verlichting is uitgerust met batterijen, eventueel ondersteund door zonnecellen. Deze vorm van tuinverlichting is erg populair geworden de laatste jaren en heeft ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De LED-lampen anno nu zijn goed, betrouwbaar en duurzaam. Solar verlichting werkt uitsluitend op zonne-energie. De lichtbundel is over het algemeen alleen te gebruiken als sfeerverlichting. Maar het heeft wel grote voordelen. Zo is Solar verlichting de goedkoopste manier om uw tuin in een fabelachtige sfeer om te toveren en erg milieuvriendelijk. De lampen gaan ook eindeloos lang mee. Beide vormen van verlichting hebben het grote voordeel dat er niet gegraven hoeft te worden in uw tuin om kabels weg te werken. Voor meer informatie bezoek dan gerust de website van Batterijlicht.nl.