Tuin info
Image default
Aanbiedingen

De tuin verlichten: Doe het op een smart manier!

Ben je op zoek naar tuinspots? Dan is het de moeite waard om eens te kijken naar slimme buitenverlichting. Deze bedien je met een app en kan je overal ter wereld bedienen. Erg handig aan deze variant is dat je ook geavanceerde schema’s in kan stellen. Zo stel je bijvoorbeeld in dat de lampen bij zonsondergang aan gaan en rond middernacht weer uit gaan. Je bepaalt de tijden volledig zelf! Bij de echt goede modellen kies je ook voor geofencing. Zodra je telefoon in de buurt is en het avond is, zal de slimme tuinverlichting en de slimme tuinspots aanspringen. Het bekendste model is de Hue Lily van Philips. Deze tuinspots zie je overal in Nederland in de tuin verschijnen!

Voordelen van slimme buitenverlichting

Slimme buitenverlichting heeft enorm veel voordelen tegenover de traditionele verlichting. Een aantal voordelen op een rij die voor de meeste topmodellen in de smart outdoorverlichting van pas zijn:

  • Kleuren: Je stelt de kleuren van de lamp naar wens. Het topmodel (de Lily van Hue) kan zelfs 16 miljoen kleuren aan + heel veel soorten wittinten. Je zit niet meer vast aan één kleur. Je creëert een hele mooie sfeer in de tuin met een kleur.
  • Kosten: In de lampen zitten kostenbesparende ledlampen verwerkt. Deze kun je o peen tijdschakelaar zetten. Je maakt dan een schema waarin je alleen de lampen aanzet wanneer dit echt nodig is. Vergeet je de lampen uit te zetten? Dan kan je dit overal ter wereld nog doen!
  • Dimbaar: Je bepaalt zelf de intenstiteit van de lampen. Handig als je geen zin hebt om de tuinspot heel erg fel te zetten. Je kan er ook voor kiezen om de ene slimme tuinspot wel heel fel te zetten en een andere spot te dimmen. De keuze is reuze!

Welke merken zijn er?

Er zijn een handjevol echt goede merken die slimme tuinspots aanbieden. Het bekendste merk is Philips Hue. Zij zijn marktleider op het gebied van slimme verlichting. Het enige kleine nadeel is dat je er altijd een losse bridge bij moet kopen. Hier koppel je tientallen lampen aan. Deze bridge kun je goedkoop kopen bij webwinkels en in de normale winkel.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Philips_Hue