Tuin info
Image default
Bedrijven

Tips voor het reinigen van kunstgras

Ben je aan het oriënteren naar kunstgras leggen? Dan zul je moeten weten hoe je het goed kunt onderhouden om ervoor te zorgen dat het langer presteert en in de beste esthetische staat blijft.

Je moet er voor zorgen dat je het kunstgras op een vast schema schoonmaakt. Als je kunstgras veel voetverkeer kent en intensief gebruikt wordt, moet je het wekelijks schoonmaken om de ophoping van stof, vuil en rommel te beperken.

Huisdieren

Als je huisdieren zich ontlasten op het kunstgras, moet je het vaker schoonmaken om het gazon hygiënisch te houden. Maar als je gazon meer een esthetische installatie is en er niet veel verkeer is, kun je een tweewekelijkse of maandelijkse schoonmaak beurt aanhouden.

Opgehoopt vuil kun je verwijderen met een tuinslang. Besproei het gras gewoon met schoon, koud water en laat het aan de lucht drogen. Het is ook een goed idee om een bezem te gebruiken en het gras een goede veegbeurt te geven.

Je kunstgras is ontworpen om op te leven

Het is niet erg als je per ongeluk drank, voedsel of andere stoffen morst op je kunstgras. Lichte vlekken uit het kunstgrasveld halen, gewoon opnemen wat er gemorst is en het gebied nat maken met een slang. Zodra het gras vochtig is, breng je een mild schoonmaakmiddel aan, schrob het voorzichtig en spoel het grondig af met koud water.

Kunstgras is grotendeels vlekbestendig, dus zelfs als je grasmat hardnekkige vlekken vertoont, zal het niet moeilijk zijn om ze te verwijderen.

Maak het gebied nat met een tuinslang

Breng een mild reinigingsmiddel aan en gebruik een borstel om de vlek voorzichtig te verwijderen.

Spoel het reinigingsmiddel weg met een tuinslang.

Als de vlek niet reageert op een mild reinigingsmiddel, kun je een zwaarder reinigingsmiddel zoals ammoniak gebruiken. Als dat niet werkt, kun je zelfs terpentine gebruiken. Maar dan moet je ervoor zorgen dat je het grondig wegspoelt.

Een 50-50 mix van witte azijn en water kun je gebruiken om plakkerige stoffen op te lossen. Schrob het gras voorzichtig met een borstel en spoel het reinigingsmiddel weg met de tuinslang.

Uitwerpselen

Raap uitwerpselen op met wat je normaal gebruikt om de uitwerpselen van huisdieren in het park op te rapen.

Spoel het gebied grondig schoon met de tuinslang. Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger, omdat deze de grasmat kan beschadigen.

Besproei wekelijks alle plaatsen waar je huisdieren hun behoefte doen. Je kunt hier een mild schoonmaakmiddel gebruiken.

Gebruik een harde borstel om het gras voorzichtig te schrobben.

Spoel het reinigingsmiddel af met de tuinslang.

Eventuele resterende vieze geurtjes kun je verwijderen met geurende schoonmaakmiddelen.