Tuin info
Image default
Bedrijven

Kies voor een duurzame vloer

Steeds meer mensen maken tegenwoordig duurzame keuzes. Zelfs als het aankomt op het kiezen van je interieur kun je gaan voor duurzaam. De vloer is een groot onderdeel van een ruimte en is een gebruiksvoorwerp waar je lang van wilt kunnen genieten. In deze blog lees je alles over het kiezen van een duurzame vloer. 

Verschillende typen vloeren 

Er is een wereld aan aanbod als het gaat om duurzame vloeren. De ene vloer is gemaakt van bamboe en de ander van hout. De materialen van de vloeren maken dat deze milieuvriendelijk zijn en daarnaast kan een toplaag van een vloer er ook voor zorgen dat deze duurzaam is in gebruik. Voor welke type vloer jij kiest hangt volledig van je eigen smaak af, want er is voor ieder wat wils. Daarbij sluit iedere vloer weer aan op een andere woonstijl. 

Vloeren trends 

Een echte trend in de vloerenwereld is de spc vloer. Deze vloer bestaat uit een mengsel van PVC en kalksteen. Ook deze vloer valt onder de duurzame vloeren en is met zijn sterke toplaag goed beschermd tegen krassen en andere beschadigingen. Al met al een vloer die lang meegaat en waarmee je dus ook een duurzame keuze maakt. 

Een vloer van bamboe 

Een andere duurzame vloer die goed in de smaakt valt is de bamboe vloer. Deze vloer heeft weinig onderhoud nodig en heeft een warme, natuurlijke uitstraling. De vloer is bijvoorbeeld goed te combineren met een industriële woonstijl. Daarnaast kan de vloer intensief gebruikt worden doordat deze slijtvast is.  

Maak een bewust keuze 

Wanneer jij binnenkort eigenaar wordt van een nieuwe woning of gewoon toe bent aan een nieuwe vloer, kun je dus ook rekening houden met het maken van een bewuste keuze. De opties zijn eindeloos en voor je het weet ben jij eigenaar van een woning met een prachtige duurzame vloer.