Tuin info
Image default
Woningen

Ramen kopen prijs

 

Hoe u de energie-efficiëntie van ramen onafhankelijk kunt controleren.
Een van de populaire opties voor moderne beglazing is de efficiëntie van warmtereflectie. De berekening van de energie-efficiëntie van een raam wordt uitgevoerd rekening houdend met de dikte van de glaseenheid, het aantal kamers erin, het intieme profiel, de montagebreedte van het raam en de aanwezigheid van een ionische coating op het glas . Onder het mom van een raamsysteem met verhoogde isolatie-efficiëntie, bieden gewetenloze verkopers vaak een nep aan. U kunt het identificeren door de beglazing op verschillende parameters te controleren.

Energie-efficiëntieklasse van ramen
Controle van het profielsysteem van energie-efficiëntieklasse A, afhankelijk van de dikte van de buitenwand van de kunststof, behoort vaak tot de A- of B-klasse van thermische beveiliging. Als het minimaal 3 mm is, is het A-klasse profiel sterker en warmer.

De diepte van de PVC-installatie heeft ook invloed op de thermische isolatie. Door de breedte van het kozijn vanaf de kopzijde of in een open raam te meten, kunt u de inbouwdiepte van het product achterhalen.

Sommige fabrikanten geven aan het einde van de schommelvleugel de merknaam en het profielmodel aan. Door de laatste kunt u de dikte ervan bepalen. PVC-profielen vanaf 60 mm zijn geschikt voor het Russische klimaat. Dikkere exemplaren zijn van nature warmer.

Aantal kamers in een glazen eenheid
Hoe bepaal je het aantal camera’s in een glazen unit? Om het antwoord te achterhalen, onderzoekt u de weerkaatsing van licht in glas. Gebruik een zaklamp of een verlichte lucifer. Breng de lichtbron dicht bij het glazen oppervlak. Je ziet 6 reflecties – er zijn drie glazen voor je, wat betekent dat er twee camera’s zijn. Vier reflecties geven aan dat er twee glazen zijn en dat de glazen verpakking twee kamers heeft.

Zit er een energiebesparend i-glas in het raam?
Warmte-isolerend I-glas kan worden gedetecteerd door de reflectie van de vlam vanaf het glasoppervlak. Bij aanwezigheid van ionensputter wordt het vuur gereflecteerd vanuit de energiebesparende laag met een rode tint. Als het raam met dubbele beglazing tweekamer is met één laag sproeien, wordt dit laatste vaker weerspiegeld in de tweede plaats. Twee I-brillen – de corresponderende reflectie op de tweede en vijfde plaats.

 

Wat is de dikte van een eenkamer met dubbele beglazing?
Eerst moet u de breedte van de vleugel meten (gemeten op dezelfde manier als het frame, zoals hierboven beschreven). Vervolgens wordt de plantdiepte van de glazen zak in de vleugel zowel van binnen als van buiten gemeten. De dikte van het glaspakket wordt berekend als een waarde gelijk aan de breedte van het frame minus de bevestigingsdiepte buiten en binnen.

Voor beglazing in koude klimaten verdient een minimale beglazingsdikte van 36 mm de voorkeur. Vaker wordt het product gevonden met de formule 4-12-4-12-4. Het isoleert warmte en geluid goed. Glaspakket 6-10-5-10-4 reduceert het geluid tot 40 dB. Door het geluid met 10 dB te verminderen, wordt de standaard geluidsgolf van de straat bijna de helft gedempt.

Is het plastic venster gevuld met argon?
Het is onmogelijk om de vulling van de luchtkamers van de glaseenheid thuis met technische middelen zelfstandig te controleren. Maar argon wordt aangegeven door een sticker op een glazen zak met de bijbehorende inscriptie.

Is de spacer warm of koud?
Het metallisch geverfde frame is een indicatie dat het typisch is zonder extra isolatie. Een stukje kleur of wit geeft aan dat het frame waarschijnlijk “warm” is.

Controleer uw raamsysteem voordat u koopt om frustratie, tocht en onnodige verspilling te voorkomen. Zorg voor de energie-efficiëntie van de beglazing. En gedurende vele jaren zal uw huis warm en comfortabel zijn, u kunt aanzienlijk besparen op energiebronnen.

Ramen kopen prijs

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/